In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart hielden de politieagenten van de zone Geel – Laakdal – Meerhout alcoholcontroles in heel de zone. In totaal lieten zij 96 chauffeurs blazen.

Hiervan legden er 86 een negatieve alcoholtest af. Dit is 90 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro.

Vier bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Van twee bestuurders werd het rijbewijs voor 15 dagen onmiddellijk in beslag genomen. Zij zullen voor de politierechter verschijnen.
 
Andere overtredingen
Er werden ook twee processen-verbaal van waarschuwing gegeven omdat de bestuurders geen geldig verzekeringsbewijs konden voorleggen. Eén chauffeur kreeg een onmiddellijke inning omdat hij een enkelrichtingsbord negeerde. Er werden ook nog drie verkeersinbreuken vastgesteld en vier mondelinge opmerkingen gegeven.
 
Locaties
In Laakdal kon je de politieagenten tegenkomen op de Kapelleberg en Meir. In Meerhout moest je stoppen in de Gestelsesteenweg/Kanaaldijk en Genelaar /Genebroek.

In Geel waren er controles op de Winkelomseheide en Tessenderloseweg.
De contoles vonden plaats tussen 22  en 6 uur ’s morgens.

Foto archief N.