U bent hier

Twee vliegen in één klap: verminderen parkeerdruk en verbeteren zichtbaarheid

Nijlen regio
12.10.2018 - 11.14u
Door: Mark Jaspers

In het begin van de Oude Bevelsesteenweg, dicht bij de aansluiting met Kessel-Dorp, komen er parkeervakken. Dit dient een dubbel doel: enerzijds wordt de parkeerdruk verminderd die vooral groot is tijdens de openingstijden van dansschool Cirkels en anderzijds wordt de zichtbaarheid verhoogd ter hoogte van de nieuwe straat Donderbos. Dit is een oplossing op korte termijn, op langere termijn zal de weg volledig heringericht worden.

Het statuut van de strook langs de zuidkant van Oude Bevelsesteenweg is onduidelijk. Gaat het om een stoep of parkeerstrook? Aan deze onduidelijkheid komt nu een einde: de weg krijgt aan de rechterzijde als je wegrijdt vanuit Kessel-Dorp het statuut van stoep en waar mogelijk worden op de rijweg parkeervakken afgebakend, afwisselend aan de beide zijden van de rijweg.

Om niet alleen iets te doen aan de parkeerdruk, maar om ook de zichtbaarheid ter hoogte van Donderbos te verbeteren, worden de parkeerstroken op minimaal 7,5 meter van de aansluiting met deze straat aangebracht.

Volledige heraanleg op langere termijn

De hierboven vermelde maatregelen bieden een oplossing op de korte termijn, op de lange termijn zal werk gemaakt worden van een volledige heraanleg van de rijweg en de stoepen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto