Zaterdagavond liep het tweede luik van het feestweekend rond de viering van 10 jaar cc 't Schaliken. Zo'n 500 cultuurfans kwamen meefeesten. Je kon er terecht voor knappe animatie van de Herentalse circusschool Locorotondo. Eenwieleren, jongleren, met de diablo werpen, het kon allemaal onder begeleiding uitgeprobeerd worden.

De Smaakmakers uit Olen lieten je degusteren van een heerlijke Schaliken-10-barbecue. Een 100-tal deelnemers proefden dat het een gastronomisch hoogstandje was.

Er stonden op de Markt ook 3 woonwagens waar je terecht kon voor animatie : een mobiele speelkamer met spelletjes, een tattoo-studio en een fotograaf die feestelijke foto's nam.

De Grote Markt was aangekleed in retrosfeer met een dansvloer, woonwagens, ligstoelen en tafeltjes. Uiteraard kwamen de bierliefhebbers aan hun trekken met het iets zwaardere feestbier 'Schalkse 10' (10% alco), dat serveerden ook de cafés in het centrum.  10/10.

Het duo concert 'Beiaard en vliegende piano' kreeg een luid applaus. Nog nooit werd een samenspelconcert op zo'n grote hoogte gehouden. Stadsbeiaardier Koen Van Assche en pianiste Elisabeth Crommelynck speelden samen een concert waarbij de piano op 30 meter hoogte de lucht werd gehezen.  Uniek.

De 4 Herentalse dansscholen brachten op de centrale houten dansvloer een spetterende show. Danscenter Time-Out, Corpus Sanum, Dansschool Catchy en The Sports Studio zorgden voor een denderend dansspektatakel.

Na de optredens draaide nog een dj dansbare muziek. Samen met accordeonist Joachim Gys liet hij ieder de dansbeentjes uitslaan.

Tussendoor was er ook nog een initiatie salsa van Danscenter Time-Out en kwamen vuurspuwers enkele keren een spectaculaire show brengen.

Het was een historische avond vol amusement met de massa fans die bleven  'plakken' tot laat in de avond.

Zondag is de laatste luik van het feestweekend :  het openingsfeest van het cultureel seizoen gepland in cc 't Schaliken en op de Grote Markt.

Alle animatie en optredens zijn gratis en beginnen vanaf 14 uur.  Zeker een bezoekje waard.  Mark Jaspers / NNieuws.