U bent hier

Tweede leven voor overtollig meubilair gemeentehuis Nijlen

Nijlen regio
16.02.2016 - 11.59u
Door: Peter Caers

Tweede leven voor bijna al het materiaal van voormalig gemeentehuis

Tafels, stoelen, kasten en andere meubels naar andere diensten, verenigingen en zelfs naar Roemenië

De verhuis van de gemeentediensten van het oude naar het nieuwe gemeentehuis was een ingrijpende verandering. Door de nieuwe inrichting van de kantoren en de loketten kon er heel wat materiaal niet mee verhuizen. Maar dat betekent niet dat dit zomaar weggegooid werd, integendeel. Bijna alle tafels, stoelen, kasten en andere gebruiksvoorwerpen hebben ondertussen een nieuwe thuis gekregen. Voor ander materiaal moet dat tweede leven nog beginnen, na een reis naar het verre Roemenië.

Eerst werd er gekeken welke diensten of scholen er materiaal uit het voormalige gemeentehuis konden gebruiken. Zowel het githo als alle gemeentelijke basisscholen lieten hun oog vallen op kasten, tafels en stoelen en ook de kinderopvang, sportdienst, brandweer, academie, technische dienst en de gidsen van het fort in Kessel konden een en ander gebruiken.

Nijlense verenigingen

Daarmee was de kous nog niet af. Er bleven nog heel wat dingen over zoals kasten, bureaus, bureaustoelen, ladeblokken, tafels, prikborden, paraplubakken, vuilbakken, verlichting, sanitair, enz... Het was nu de beurt aan de Nijlense verenigingen om te komen kijken waar ze wel wat mee konden en daar kwamen er heel wat op af: KVLV, Tuinwijkvrienden, Kempens Symfonisch Orkest, FH Nijlen, Chiro Gust, Chiro Elkerlyc, Chiro Jong leven, Kessel United, Klavertje 4, Vrije basisschool De Zandloper en Heemkring De Poemp, chiro Pako, chiro Nele, jeugdhuis Kroenkel.

Naar Hodora

t is in het verleden nog gebeurd dat er een vrachtwagen vol goederen de lange trip naar Roemenië maakte, naar Hodora, het dorp waarmee Nijlen verbroederd is. Zelfs een oude brandweerwagen reed een aantal jaren geleden helemaal tot het dorp niet ver van de grens met Moldavië. En nu gaat er weer een vrachtwagen naar daar, deze keer gevuld met plafonds, chauffages, toiletten, binnendeuren en een deel van de meubels uit de oude raadzaal. Het gaat om de tafels en de stoelen zonder leuning. Deze meubels krijgen een nieuwe thuis in gemeentehuis dat in Hodora nog ingericht moet worden. Daarmee is quasi al het losstaand en een groot gedeelte van het vast materiaal van het oud gemeentehuis gerecupereerd en verder verspreid onder de interne diensten en de geïnteresseerde verenigingen.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto