U bent hier

Tweeling wint Suske en Wiske lookalike-wedstrijd

Provincie Antwerpen | Vlaanderen
19.12.2020 - 17.08u
Door: Mark Jaspers

De tweeling Daan en Tijs Jacobs uit Ekeren hoeven zich deze kerstvakantie niet te vervelen. Zij wonnen namelijk 75 Suske en Wiske albums met een lookalike-wedstrijd georganiseerd door het Suske en Wiske Museum.

Suske en Wiske vieren vandaag hun 75e verjaardag. Omdat een groot feest niet mogelijk was, organiseerde het Suske en Wiske Museum een online lookalike-wedstrijd.

Een maand lang werden jong en oud uitgedaagd om zich in zijn of haar favoriete personage te verkleden en een foto in te zenden. Uit de vijftig inzendingen die het museum ontving, kozen ze Daan en Tijs als winnaar.

De jongens hadden duidelijk hun best gedaan om zo goed mogelijk op Suske en Wiske te lijken. Daarnaast zijn ze gevallen voor het enthousiasme dat ze uitstraalden op de foto. Ze lijken écht beste vrienden, net als Suske en Wiske.

De jongens werden deze morgen verrast door Suske en Wiske die hun het prijzenpakket overhandigden. Hierin zaten 75 albums, een grote Schanulleke, en een familieticket voor het museum. Helaas kunnen ze dat nog niet direct bezoeken, want het museum is tot nader orde gesloten.

Om 14u organiseert het Suske en Wiske Museum ook nog een online familiequiz ter ere van de 75ste verjaardag van het stripduo. "Het is jammer dat het feest niet kon doorgaan, maar het museum heeft leuke alternatieven georganiseerd.", aldus gedeputeerde Lemmens.

Praktische info

Wanneer:
19 juli 2020


Waar:
Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout


Website:
www.suskeenwiskemuseum.be


Social media:
www.facebook.com/SWKindermuseum

www.instagram.com/suskeenwiskemuseum


Meer info:
T 03 666 64 85

suskeenwiske@provincieantwerpen.be

Foto Copyright: Koen Fasseur

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto