U bent hier

Tweemaal goud voor Turnhouts, culinair talent op nationale AEHT-wedstrijd voor Hotelscholen

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen
30.04.2022 - 12.45u
Door: Herman Gezelle

Talentenschool Turnhout nam, net als verschillende andere Vlaamse scholen, afgelopen week deel aan de 10e editie van de 'AEHT Cornet Trophy' in Hasselt.

Gedurende deze week nemen leerlingen uit de studiegebieden Hotel, Bakkerij en Toerisme het in nationale teams tegen elkaar op in verschillende proeven die zich telkens richten op een andere discipline.

Vanaf dit jaar is driesterren chef Viki Geunes (Zilte) trotse peter van de wedstrijd.

"Onze school nam deel met twee leerlingen", zegt George Van der Veken, pedagogisch coördinator Hotelschool. "Ashley De Bie nam deel in de discipline restaurant service, terwijl Nick Van Summeren deelnam aan de discipline keuken. Beiden zijn leerling in het 5e Restaurant-Keuken (BSO)."

Tijdens de tweedaagse wedstrijd gaan de studenten aan de slag met lokale producten, bier en food pairing. Belgische producten zijn van wereldklasse. Veel mensen vinden die kwaliteit vanzelfsprekend, maar dat is ze zeker niet. Ook dat bier over een rijker aroma- en smakenspectrum dan wijn beschikt waarmee je gerechten kan combineren, is nog te weinig bekend. Voor het restaurantteam stond een echte klassieker op het programma: "sabayon" bereiden met een bier uit het gamma van brouwerij Palm.

De deelnemers werden door loting gekoppeld aan een leerling van een andere Hotelschool.

Het kunnen samenwerken was dan ook een belangrijk aspect in de jurybeoordeling. De wedstrijd bestaat uit zes onderdelen: een individuele schriftelijke test, een theoretische/praktische groepsvoorbereiding, een vaardigheidsproef, een budgetopdracht en een praktische proef.

"Na een zenuwslopende competitie kunnen we melden dat zowel Ashley De Bie, als Nick Van Summeren een gouden medaille in de wacht wisten te slepen", zegt George Van der Veken met enige fierheid.

"Ik nam deel aan de wedstrijd voor de ervaring", sluit Ashley De Bie af. "Ik vond het leuk om samen te werken met mijn teamgenoten en ben fier om onze school in oktober te mogen vertegenwoordigen op de internationale conferentie in Senigallia, Italië."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto