TWERK kan je op Iedereen Beroemd, donderdagavond op Eén bekijken. TWERK is een sociale werkplaats voor en door mensen met een autismespectrumstoornis (ASS). Al 25 jaar lang maken ze er eerlijke en heerlijke chocolade van de beste FairTradegrondstoffen. Je zou TWERK zelfs kunnen vergelijken met 'Tytgat Chocolat'.

Maar dan in 't echt. En met andere medewerkers, die veel meer doen: verpakking
ontwerpen, chocola produceren, orders en administratie verwerken, verpakken en
verzenden, tot zelfs de facturatie en de ICT. De TWERK-chocola wordt ambachtelijk, met liefde, en met de grootste zorg gemaakt en verpakt. Dat proef je.

Dat werd ook opgemerkt door 'Iedereen Beroemd'. Donderdagavond 12 oktober zie je
TWERK aan TWERK op één, in de minireportage '3 minuten beroemd'. Dat TWERK goed bezig is, komt voornamelijk omdat grote bedrijven en organisaties meer
en meer de weg naar TWERK vinden: ze bestellen er allerhande chocola voor hun personeel,klanten en relaties, en zorgen zo voor een maatschappelijk verantwoord en (h)eerlijk presentje.

Hofleverancier van Sinterklaas
Sinterklaas is dé topperiode voor TWERK. "In 2017 zullen we op TWERK maar liefst 200.000 sintjes, pietjes, marsepeintjes en speculaasjes maken en verpakken," zegt zakelijk coördinator Bart Michiels. "We kunnen nu meer dan dubbel zoveel produceren dan in 2015, door investeringen in enkele extra machines, maar zeker ook door harder en efficiënter werk van al onze collega's en extra hulp van vrijwilligers. We zijn een goed geolied bedrijf geworden. En onze schitterende producten kunnen iedereen plezieren."

Het Sintgamma van TWERK telt meer dan 1500 verschillende varianten van Sintpakketjes en grote en kleine figuurtjes voor ieders budget. Iedereen kan er wel zijn gading vinden: een kleine kmo op zoek naar een leuk presentje voor zijn klanten, of zelfs multinationals zoals Johnson & Johnson, die door TWERK voor elk van zijn afdeling een specifiek pakketje laat samenstellen.

Het maatwerkbedrijf biedt dus niet alleen werk op maat aan zijn medewerkers, maar ook aan zijn klanten.

FairTrade in 't kwadraat
Door meer chocola te produceren en te verkopen, kan TWERK meer werkzekerheid
garanderen aan mensen die vanwege hun specifieke beperking moeilijker aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt.

Hier kunnen ze volledig hun talenten ontplooien, krijgen ze zinvol werk en loon naar werken. En dat loon naar werken wil TWERK ook garanderen aan zijn producenten. Daarom werkt TWERK alleen maar met de beste gecertificeerde FairTrade grondstoffen. FairTrade in 't kwadraat, dus.

"We hopen op nog veel meer werk, en op nog meer klanten", besluit Bart Michiels. "Want op TWERK willen we iedereen gelukkig maken: onze doelgroepcollega's natuurlijk, maar zeker ook onze klanten en onze leveranciers."

Wil je als bedrijf, organisatie of vereniging TWERK steunen en tegelijk je klanten of personeel een (h)eerlijk Sintcadeautje geven? Neem dan een kijkje op www.twerk.be, stuur een mail naar verkoop@twerk.be, of bel de TWERK-chocoladelijn op 0468 10 21 21.