Het zijn heel drukke tijden op TWERK, het maatwerkbedrijf voor mensen met autisme in Herentals.

Nog maar anderhalve week en Sinterklaas komt langs. Traditiegetrouw doet hij dan een beroep op de chocolatiers van TWERK om de beste Fairtrade figuurtjes te maken, te verpakken en te leveren.

Maar dit jaar is er wel iets heel raars gaande, en houdt TWERK stockverkoop.
TWERK is zowat de hofleverancier van de Sint. In normale jaren gaat TWERK in onderaanneming voor de Goedheilig Man aan de slag om heel veel bedrijven te plezieren met een sintcadeautje voor hun medewerkers.

Maar in dit coronajaar verloopt dat een beetje anders. "Het is een beetje raar dit jaar," zegt Bart Michiels, coördinator op TWERK. "We mogen gelukkig
heel veel maken en verpakken, maar dat zijn dan vooral verzendbare sinterklaastabletten.

Die pakjes beginnen we nu te versturen naar meer dan 25.000 thuiswerkers van heel wat bedrijven. De Bestelpiet heeft ons gemeld dat door corona heel wat ondernemingen vooral met telewerkers zitten, en de Postpieten durven naar die thuiswerkers geen breekbare holle figuurtjes versturen."

Dat betekent wel dat TWERK nog met een grote voorraad aan figuurtjes zit. Maar liefst 40.000 staan er nog op stock. "We zouden ze misschien kunnen gaan hersmelten naar eitjes om ze dan aan te bieden aan de Paashaas, maar we vinden het toch een beetje jammer van al dat verrichte werk," zegt Bart nog.

"Ons team van chocolatiers was al sinds augustus bezig met de Sint-productie." Daarom organiseert TWERK een online stockverkoop. Ze bieden 1,5 kg – of zo'n 30 figuurtjes per doos- aan voor de fabrieksprijs van 25 EUR.

Iedereen die TWERK-Fairtrade chocolade lust, kan surfen naar www.twerk.be/stockverkoop

Via het onlineformulier kan je daar je bestelling ingeven en je voorkeursmoment van ophaling. Je kan zelfs de verpakking erbij reserveren, zodat je zelf leuke én mooie pakketjes kan samenstellen.

Wie zoet is, kan dus heel veel lekkers krijgen bij TWERK.