U bent hier

TWERK innovatief met Twebshop : €20.000 subsidie

Herentals | Vlaanderen
12.12.2016 - 16.01u
Door: Herman Gezelle

Twebshop, een initiatief van TWERK vzw, ontvangt  €20.000 subsidie van Vlaamse minister voor Sociale Economie Liesbeth Homans (N-VA).  Maandagnamiddag kreeg TWERK minister Jo Vandeurzen  (CD&V) op bezoek.

TWERK is voornamelijk bekend als sociale werkplaats voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS). Ze produceren er gepersonaliseerde chocoladeproducten en verpakking op maat. Maar tegelijk is TWERK veel meer dan een werkplaats alleen.

De Twebshop is nog tot en met zondag 18 december online.

TWERK viert in 2017 zijn zilveren jubileum, en op 25 jaar tijd groeide het uit tot een plek waar mensen met ASS zich thuisvoelen en hun talenten kunnen ontplooien. TWERK is een heus kenniscentrum geworden, dat via een hoogst eigen aanpak en benadering mensen met autisme begeleidt en ondersteunt.

Een integrale benadering van autisme: werken, wonen en leven

Uit TWERK ontstond bovendien TWONEN: een uniek concept van assistentieflats voor mensen met ASS. Ze kunnen er zelf hun assistentieflat aankopen, waarin een woonassistent hen zal begeleiden en TWERK de nodige extra begeleiding zal voorzien.

Zo kunnen mensen met ASS letterlijk meer zekerheid, veiligheid en stabiliteit kopen, wat voor hen des te belangrijker is. De bouwwerken ervoor zijn vorige maand gestart en zullen naar schatting tot de zomer van 2018 duren.

Minister Vandeurzen toonde zich bijzonder geïnteresseerd in TWERK, TWONEN en de unieke benadering van TWERK voor mensen met ASS op een kruispunt van twerkstellings- en welzijnsinitiatief: "Op TWERK laten ze zien dat een integrale begeleiding van werken, wonen en leven voor mensen met autisme tot spectaculaire resultaten kan leiden.

De mensen voelen er zich goed en gelukkig en hebben echt het gevoel dat ze een eigen plek krijgen op het werk en in de samenleving. Welzijn en tewerkstelling zijn zeker voor mensen met ASS zo nauw met elkaar verbonden. Ik geraakte onder de indruk van wat hier dagelijks gebeurt, al bijna 25 jaar lang."

Chocolademelk en kerstkaarten van de TWEBSHOP

Het bezoek werd afgesloten met een gezellige receptie met de minister en de medewerkers. Daarop werd geen champagne, maar wel chocolademelk geserveerd. Niet toevallig, natuurlijk: TWERK opende vandaag ook een pop-up webshop, de TWEBSHOP (www.twebshop.be), waar iedereen originele eindejaarskaarten kan bestellen en zelfs personaliseren met een eigen boodschap.

TWERK zorgt volledig voor de verwerking ervan en verstuurt alles op 21 december naar de bestemmeling naar keuze, zodat die perfect de dag voor Kerstavond zijn kaartje in de bus krijgt.

In de aanbieding zijn een kaart met magnetische kerstbal-flesopener, aan kaart met een vergulde chocolade kerstbal én enkele kaarten met chocomelkstaafjes.

Die werden dus al gebruikt op de chocomelkreceptie, en ze smaakten naar meer. De minister kreeg trouwens de allereerste gepersonaliseerde TWEBSHOP-kaart, met een persoonlijk nieuwjaarswens van TWERK.

De TWEBSHOP past trouwens in een project dat een collega van Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans, vorige week honoreerde met een subsidie van €20.000 voor innovatieve projecten in de sociale economie.

Minister Homans: "De TWEBSHOP is een eerste voorbeeldje van hoe innoverend mensen met ASS kunnen zijn. In 2017 zullen de medewerkers van TWERK nog andere verrassende producten op de markt brengen ter gelegenheid van de 25ste verjaardag. Ik werd meteen enthousiast door de ideeën die ze me voorstelden."

Wordt vervolgd.

Wil je zelf een originele kerstkaart kopen, personaliseren en laten versturen naar wie ja maar wil? Dan kan je van 12 tot 18 december www.twebshop.be bezoeken. Door je aankoop van een kaart maak je niet alleen iemand heel blij, maar steun je ook nog de plannen van TWERK voor zijn zilveren jubileum.

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.
Meer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto