Nog een maand en 't is Pasen, en dat zullen ze geweten hebben op TWERK. Het Herentalse maatwerkbedrijf dat mensen met autisme tewerkstelt draait op volle toeren.

TWERK maakt voornamelijk paas-chocoladepakketjes op maat van bedrijven, maar geeft nu ook particuliere klanten de mogelijkheid om (h)eerlijke FairTrade-paaseitjes te komen kopen. Tot en met de vrijdag voor Pasen opent het daarom een Paas-Pop-Up in de Collegestraat.

"Vorig jaar produceerden we al bij al 35.000 paaseitjes. Maar dit jaar is onze capaciteit vergroot. Sinds januari hebben we 3 nieuwe doelgroepmedewerkers aangeworven, en samen met de investeringen die we vorig jaar deden in onze ateliers en machines heeft dat ertoe geleid dat we maar liefst 20% meer chocolade kunnen produceren", weet directeur Bart Michiels.

En die eitjes zoeken natuurlijk naar lekkerbekken. Daarom is vanaf vandaag iedereen welkom in de Pop-Up-shop in de Collegestraat. "We verkopen onze paaseitjes in bulk of in heel speciale verpakkingen. En soms maken we ook nog andere figuren, die rechtstreeks van ons atelier naar de toonbank gaan," zegt Bart Michiels.

"Omdat heel veel mensen sympathiseren met TWERK, willen we hen de kans geven om ons zo ook te steunen, en natuurlijk van onze chocolade te proeven. Iedereen is welkom: groot en klein, bedrijf of vereniging. We hebben nog heel wat lekkers in petto, en alles mag weg!"

De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag, tot en met vrijdag 19 april, tussen 9.00 en 16.30 uur. Met Kerst kon TWERK de vraag niet bijhouden, dus er snel bijzijn is de boodschap. Iedereen welkom in de Collegestraat 12-14. (pp)