Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TWERK wint Video Experience Award

URL

TWERK, het kleinste maatwerkbedrijf van Vlaanderen dat vanuit Herentals opereert, viel deze week in de prijzen. Nu eens niet met hun (h)eerlijke chocolade, maar wel met een video.

Op de Video Experience Day van AP Hogeschool en Kanaal Z, een festival voor bedrijfsfilms dat op 6 juni in Kinepolis Brussel plaatsvond, schoten ze de hoofdvogel af in de categorie “Sensibilisering”.

De korte TWERKvideo grijpt je meteen naar de keel en maakt meteen duidelijk waar het om draait bij TWERK: mensen met autisme, die in een wereld vol prikkels tot rust kunnen komen op TWERK en daar hun talenten als chocolatier ontwikkelen.

Dit weekend kan je trouwens op Kanaal Z een sfeerreportage bekijken van die Awards.  De film is een creatie van Phobos & Actor, een marketing- en communicatiebureau met roots in Geel en Herentals. Carlo Van Tichelen :  “TWERK is een heel speciaal bedrijf dat iedereen kan charmeren. Ze gaven ons de opdracht om via een kort filmpje aan sympathisanten, donateurs, partners en sponsors meteen duidelijk te maken waar het om draait bij TWERK.

We hebben geprobeerd om op zo’n 100 seconden een inkijk te geven in TWERK, én in de hoofden van hun bijzondere medewerkers. De Award doet ons vermoeden dat we daarin geslaagd zijn.”

Serieuze competitie

Phobos & Actor en TWERK hadden behoorlijk wat concurrentie. In dezelfde categorie waren de Fondation Saint-Luc van het universitair ziekenhuis van de UCLouvain/Bruxelles én de Vlaamse Overheid met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen onder leiding van Tine Embrechts en Bartel Van Riet genomineerd. In andere categorieën traden onder andere Brussels Airport, BASF, de NMBS en de Stad Antwerpen aan.

Het filmpje zelf heeft al behoorlijk wat resultaat opgeleverd, weet Bart Michiels, coördinator bij TWERK: “Tot nu toe gebruikten we de video intern, wanneer we op heel korte tijd ons moesten voorstellen aan sponsors en partners. In zo’n kennismakingsgesprekken zet de video meteen de toon. Het is een ijsbreker en prikkelt meteen de verbeelding en de interesse.

Mee dankzij die straffe beelden hebben we al 3 serieuze bedrijven kunnen overtuigen om TWERK te steunen. Via sponsoring, maar bv. ook door aankoop van onze chocoladegeschenkjes voor hun personeel.”

Wat hebben ze gewonnen?

De Video Experience Award krijgt alvast een ereplaatsje op TWERK en bij Phobos & Actor. Maar nóg interessanter is dat Kanaal Z aan TWERK een advertentiebudget geeft.

“De volgende maanden zullen we enkele keren te bekijken zijn op die zender. En dat is een heel mooi cadeau, omdat bedrijven heel interessante klanten voor ons zijn. Als ze bij TWERK een paas- of sinterklaaspakje kopen voor hun personeel, geven ze niet alleen een heerlijk geschenkje, maar steunen ze tegelijk ons initiatief,” zegt Bart Michiels.

Dit weekend kan je op de Kanaal Z-lus beelden bekijken van de het Video Awards Event.

TWERK Video Experience Day Award

TWERK Video Experience Day Award

Deel dit artikel