U bent hier

Twintig Antwerpse speelpleinen krijgen begeleiding

Provincie Antwerpen
23.01.2017 - 14.29u
Door: Mark Jaspers

'Jouw stoep onder de loep' is een nieuwe actie voor meer inclusief jeugdwerk.

In 2017 biedt het provinciebestuur de begeleiding 'Jouw stoep onder de loep' aan. Wel twintig speelpleinen grepen deze unieke kans om rond 'de eigen buurt' te werken met beide handen.

Wie woont er achter de hoek en hoe kan je als speelplein ook die kinderen bereiken? 'Jouw stoep onder de loep' biedt de speelpleinen een antwoord op die vraag. Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor jeugd: 'De begeleiding moet speelpleinen bewuster maken van hun omgeving en zorgen dat de speelpleinwerkers de stoep eens oversteken en de buurt leren kennen. Met 'Jouw stoep onder de loep' zorgen we ervoor dat de kinderen die effectief naar het speelplein komen een betere afspiegeling zijn van de buurt rond het speelplein.'

De twintig speelpleinen die deelnemen aan 'Jouw stoep onder de loep' zijn: Kaboem in Vorselaar, Zomergrabbel in Mortsel, Kiekeboe in Rijkevorsel, speelplein Puurs, speelplein Laakdal, Boemerang in Nijlen, de Pretplaneet en Pretteketet in Lille, Speelfijn in Geel, Gekkootje op Linkeroever, speelplein Wijnegem, speelplein Ranst, speelplein Boom, Koraal vzw in Antwerpen, De Speelfabriek in Geel, Malpertuus in Balen, speelplein Westerlo, De Speelmicroob in Lier, Hest in Heist-op-den-Berg, speelplein Essen en De Sjallekes & de Speelbus in Herentals.

We investeren ook in het laatste jaar van provinciaal jeugdbeleid graag in jeugdwerk voor álle kinderen en jongeren. Samen met Arktos vzw, Uit de Marge of Vlaamse Dienst Speelpleinwerk biedt het provinciebestuur met 'Jouw Stoep onder de loep' opnieuw meerwaarde op het vlak van toegankelijk jeugdwerk.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto