U bent hier

'Twintigtal leden van Jong N-VA mogelijk betrokken bij Schild & Vrienden'

Vlaanderen
06.09.2018 - 08.22u
Door: Herman Gezelle

De jongerenafdeling van N-VA telt een twintigtal leden die "op een of andere manier" betrokken zijn bij Schild & Vrienden. Dat zegt jongerenvoorzitter Tomas Roggeman na de "Pano"-reportage.

Na de "Pano"-reportage over Schild & Vrienden distantieert Jong N-VA zich van de radicaal-rechtse jongerenbeweging. "Ook wij zijn geschrokken van de reportage", zegt voorzitter Tomas Roggeman.

"De jongerenafdeling heeft een twintigtal jongeren onder de rangen die mogelijk banden hebben met de beweging", zo zegt Roggeman. "Dat gaat natuurlijk in verschillende gradaties: van een like op Facebook, tot deelnemen aan een actie of zelfs meedoen aan dat soort van neonazistische praat. In dat laatste geval is het zeker duidelijk dat ze niet bij de partij thuishoren", zegt Roggeman.

Jong-N-VA gaat alle betrokkenen nu aanspreken en zien welke stappen kunnen worden ondernomen. "Het is duidelijk dat een lidmaatschap van Schild & Vrienden onmogelijk te combineren is met een lidmaatschap van N-VA. Ze kunnen uit de jongerenafdeling en uit de partij als geheel worden gezet", zo zegt de jongerenvoorzitter. Roggeman wil wel benadrukken dat het hier gaat om een twintigtal jongeren op een totaal van 3.800 leden. (Lees verder VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto