Staminee De Crawaett 3.0 aan het Kerkplein in Lille heeft met TThe Living een polyvalente ruimte in gebruik genomen. Het nieuwe lokaal is beschikbaar voor vergaderingen en feestjes.

TThe Living, met twee T's vooraan, is geen foute spelling, maar een bewuste keuze van de uitbaters van staminee De ¬Crawaett. "We hebben met Britt en Matts twee kinderen die twee t's in hun naam hebben. En de Crawaett eindigt ook met een dubbele t. Daarom hebben we in de naam van ons nieuwe lokaal, eigenlijk ons vierde kindje, ook deze verwijzing gestoken".

Samen met mijn vrouw Nadine Daems baten wij sinds 2011 het succesvolle bier- en themacafé De Crawaett uit, in het voormalige werkhuis van mijn vader en loodgieter Staf 'Koper' Van Glabbeek.

In 2014 breidde we de kroeg voor een eerste keer in de breedte uit. Crawaett 2.0 was een feit. Met TThe Living heeft De Crawaett nu ook de voormalige woonkamer van mijn ouderlijke huis ingepalmd. "De werkzaamheden zijn in februari 2018 gestart en zijn midden juni helemaal afgerond","TThe Living" is vanaf nu beschikbaar voor allerlei activiteiten, zoals vergaderingen, kleine feestjes, voorstellingen, optredens of babyborrels.

Het lokaal is uitgerust met een beamer, bar, keuken, internet en een degelijke geluidsinstallatie." Twee terrassen zowel aan de zijkant als aan het Kerkplein zijn toegankelijk. Aparte toiletten met toegang voor mindervalide zijn voorzien.

De Crawaett is nu al het clublokaal van verenigingen als De Moedige Toeristen, Chopperkotvelo's, Het Spaarkske, Het Slijpend Wiel en van De Moedige Supporters (de organisatoren van de Krawatencross) of van De Zondagse ¬Wandelgroep. De clubs die de Crawaett als uitvalsbasis hebben, mogen het lokaal gratis gebruiken maar het kan ook door anderen worden afgehuurd.

Tijdens grotere evenementen zoals de Lilse Jaarmarkt, Lille Kermis, Crawaett for Life, Maandelijkse Markt, of de Lilse Biermarkt kan TThe Living ook worden opengesteld. De wedstrijden van de Rode Duivels op het WK in Rusland worden alvast op een groot scherm vertoond.

Crawaett 3.0 wordt op deze manier nog meer een beleefruimte voor allerhande thema's en events met als centrale gast onze Belgische Bieren.