Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uitbreiding fietszones Laakdal

Laakdal

Om de schoolomgevingen en het recreatief fietsen veiliger te maken, zijn de fietszones in Laakdal uitgebreid naar verschillende straten.

Zo worden de Gemeenteheidestraat, Hamsbroek, Weverstraat in Eindhout, Veldstraat/Gastenhuis in Vorst-Centrum, De Vloed/Lindestraat, Meidoornstraat, De Heuvels in Vorst-Meerlaar, Vest/Getteken, Pastorijkluis en Leyndekker in Veerle een fietszone. De bestaande fietszones in de Kapellestraat in Veerle en De Beemden in Eindhout blijven eveneens een fietszone.

“Door te kiezen voor fietsstraten, kiezen wij bewust voor de zwakke weggebruiker.”, legt schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Frank Sels uit. “Niet alleen hechten wij veel belang aan het feit dat onze kinderen veilig van en naar school kunnen gaan, maar ook de recreatieve fietser moet veilig op zijn/haar bestemming geraken.

Sinds vorig jaar is er in de wetgeving sprake van fietszones en niet meer van fietsstraten. In dit gebied zijn de fietsers baas.

Auto’s zijn uiteraard toegelaten maar mogen niet sneller dan 30 km/u en geen fietsers voorbijsteken.  Foto schepen Frank Sels/Laakdal.

Gemeenteheidestraat, Laakdal, België

Laakdal

Deel dit artikel