Kuehne + Nagel, één van ‘s werelds toonaangevende logistieke bedrijven, heeft haar logistiek complex in Geel uitgebreid tot een totale capaciteit van 65.000 m².  Woensdagmiddag kwam Klaus-Michael Kuehne, zoon van de stichter en hoofdaandeelhouder van de Kuehne + Nagel Group, persoonlijk de uitbreiding inhuldigen.   Vlaams parlementslid en burgemeester Vera Celis (N-VA) en Vlaams parlementslid Griet Smaers (CD&V) mochten mee op de feestknop drukken.

Kuehne + Nagel Geel stelt 400 vaste medewerkers tewerk.  Op langere termijn komen er nog 100 extra jobs bij.  Het origineel Duits logistiek bedrijf is nummer één in de wereld.  Het verzorgt o.a. de online orders van Lego, Lexmark en Nespresso.  'Vandaag besteld, morgen bij je thuis'. 

Het bedrijf, dat sinds 2006 in Geel aanwezig is, werd onlangs vergroot van 45.000 tot 65.000 m2. 'Daarbij werd 10.000 m2 voorzien voor farmaceutische specialiteiten en nog eens 10.000 m2 voor algemene opslag,' weet managing director België Ernst Cuppens, 'eventueel kunnen we later nog met 10.000 m2 uitbreiden. Dat is voorzien in onze planning.'

100 nieuwe jobs

Het wereldbedrijf bevestigt dat er in België een loonhandicap is van zo'n 5 procent tegenover de buurlanden, maar dat is volgens hen maar één onderdeel van het kostenplaatje, naast flexibiliteit, een goed wegennetwerk en IT-zekerheid. "Wel hopen we dat de loonkloof tegen 2018 uitgebalanceerd is", volgens Cuppens.

Momenteel telt het bedrijf in België zo'n 2.000 personeelsleden op 13 locaties. 400 van hen werken nu in Geel. In totaal zullen er door de uitbreiding naar verwachting 100 nieuwe jobs gecreëerd worden.

De gronden voor dit uitbreidingsproject,  dat in totaal 15 miljoen euro kost, werden bij de IOK (Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen) aangekocht voor 7,5 miljoen euro. Het bedrijf ontving van de Vlaamse Regering voor 600.000 euro aan opleidingssteun.   Foto's Guy Verellen / Nnieuws.