Om de uitgebreide dienstverlening in de kijker te zetten, verspreidden de medewerkers van Fietspunt Mol op maandag 19 en dinsdag 20 februari flyers over hun werking. Treinreizigers konden deelnemen aan een wedstrijd voor een gratis plaatsje in de bewaakte fietsenstalling.

Het Fietspunt zorgt sinds begin dit jaar ook voor een propere stationsomgeving en houdt een aantal grotere fietsenstallingen in onze gemeente schoon.

Het Fietspunt aan het station is een initiatief uit de sociale economie dat het gebruik van de fiets promoot in combinatie met het openbaar vervoer. Het punt zorgt voor toezicht op, en netheid van de fietsstallingen en het biedt comfort aan iedereen die de fietsenstalling gebruikt. Daarnaast verhuurt het ook fietsen en staat ze in voor de kleine fietsherstellingen die nodig zijn om veilig en reglementair thuis te komen.

Bijkomende opdracht

Fietspunt Mol is open van 7 tot 10 uur en van 16 tot 18.30 uur. Tussen 10 en 16 uur blijft het Fietspunt telefonisch bereikbaar, kan je je fiets voor een kleine herstelling aanmelden via een speciale sleutelkast en onderhouden de medewerkers voortaan ook de:

· fietstunnel onder de spoorweg

· fietsenstalling aan 't Getouw

· fietsenstalling aan het OCMW

· fietsenstalling aan Schouwburg Rex

· fietsenstalling aan Den Uyt

· fietsenstalling aan het Santo Tomásplein (wereldwinkel)

· parking in Postel

Op deze locaties ruimt het Fietspunt zwerfvuil op en plaatst het fietsen weer netjes in de rekken. Ook zullen de fietspuntmedewerkers voortaan de voetgangerstunnel onder het station onderhouden.

De netheid van de stationsomgeving en de andere locaties en de sociale controle betekenen samen met fietsherstelling voor pendelaars een zeer grote meerwaarde. maar ook voor scholieren, toeristen of winkelende mensen. Hiermee garandeert vzw De Sprong - als uitbater van het Fietspunt - de tewerkstelling én een nog betere dienstverlening.

Dankzij gemeente, provincie Antwerpen en vzw De Sprong

Dankzij de inspanningen van het gemeentebestuur, de provincie Antwerpen en vzw De Sprong, afdeling Fietsenatelier bleef het Fietspunt in Mol ook na 1 september 2018 open. Dit ondanks het wegvallen van de financiële ondersteuning door de NMBS.

In samenwerking met omliggende gemeenten

Ook in Balen, Geel, Olen en Herentals vind je gelijkaardige fietspunten. De fietspunten zijn onderling op elkaar afgestemd en werken nauw samen.

Meer info: Fietspunt Mol, vzw De Sprong, info@desprongvzw.be, www.blue-bike.be