Lokaal bestuur Herenthout wil de lokale horeca een boost geven door extra terrassen toe te laten en organiseert 6 horecaweekends.

Cafés en restaurants mogen op 8 mei hun terrassen opnieuw openen. De sector kreeg het zwaar te verduren het afgelopen jaar en kijkt dus reikhalzend uit naar de heropening.

Om de lokale horeca nog een extra boost te geven zullen in Herenthout de vaste terrassen uitgebreid mogen worden en komen er zes horecaweekends.

Omwille van het coronavirus zal de heropstart van de horeca voornamelijk een buitenaangelegenheid worden. Om de horeca uitbaters de kans te geven om de buitenterrassen ten volle te kunnen benutten, mogen zij hun vast terras uitbreiden.

Voor deze uitbreiding wordt een deel van het openbaar domein beschikbaar gesteld.

Alle uitbreidingen dienen volgens de huidige coronamaatregelen om 22.00 uur gesloten te worden. Indien dit sluitingsuur vanuit de overheid niet meer van toepassing is, kunnen de extra terrassen open blijven tot 23.30 uur, om overlast voor de buurt te vermijden.

Naast de uitbreiding van de vaste terrassen wil het gemeentebestuur bovendien zes horecaweekends organiseren. Het centrum wordt dan volledig afgesloten vanaf de sluiting van de winkels om 18.00 uur tot het dan geldende sluitingsuur voor de horeca. Op zondag kan de opening al vanaf 14.00 uur.

Indien er geen beperkingen meer worden opgelegd door de overheid omtrent de sluiting van de horeca zullen ook tijdens deze extra horecaweekends de terrassen sluiten om 23.30 uur.

De 6 weekends zouden plaatsvinden van:
- 18 tot en met 20 juni
- 2 tot en met 4 juli 2021, samen met de kermis
- 21 tot en met 25 juli 2021, met de nationale feestdag
- 6 tot en met 8 augustus
- 20 tot en met 22 augustus 2021, wanneer de braderij zelf niet zou doorgaan
- 17 tot en met 19 september 2021, met de autoluwe zondag.

Uiteraard zijn al deze initiatieven ook nog steeds onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen en sluitingsuren met betrekking tot het coronavirus.