U bent hier

Uitslaande bedrijfsbrand bij GRCT BV afvalverwerking aan Moerbroek - foto's - UPDATE

Herenthout | Neteland
03.12.2020 - 06.11u
Door: Herman Gezelle
Vanmorgen rond 05.05u heeft een felle bedrijfsbrand een loods met gevaarlijk afval in het containerverhuurbedrijf GRCT BV aan Moerbroek industriezone in de as gelegd. 

De onderneming haalt (gevaarlijk) afval op.  Zowel voor bedrijven als particulieren. En verhuurt ook rol- en afzetcontainers.

Door de immense rookontwikkeling kregen de buurtbewoners in Klein Gent, Wolfstee, de Toekomstlaan en de Atealaan de raad om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweerzone Kempen was massaal ter plaatse met blusvoertuigen vanuit de posten Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Geel en Mol.  Hoe het vuur aan de loods waar afval opgeslagen ligt, is kunnen ontstaan, is nog onduidelijk.

Brandweermajoor Jan Peelaerts : 'Oorzaak zou zelfontbranding in een van de containerskunnen zijn'

Volgens brandweermajoor Jan Peelaerts zou het om zelfontbranding in een van de containers kunnen gaan:  'Het bedrijf heeft een vergunning voor gevaarlijke stoffen. Daarom hebben we ook gevraagd om ramen en deuren dicht te houden op het hele industrieterrein.'

Er vielen geen gewonden.

Door de brand is het kruispunt van de Atealaan met Moerbroek afgesloten. Politie Neteland vraagt dringend om de regio te vermijden. (bw/pol) 

UPDATE 12u :

Mien Van Olmen (CD&V), burgemeester Herentals : 'Er zijn tijdens de brand rookmetingen uitgevoerd in de buurt, maar de resultaten bleven onder de gevarendrempel.

Foto's Peter Vanderveken/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto