U bent hier

Uitslaande brand bij Lucas Creativ kunstschildershandel in Meerhout - vid drone view - update

Kempen regio | Vlaanderen
16.03.2020 - 18.45u
Door: Herman Gezelle

In Meerhout is maandag rond 17.30u brand uitgebroken in bedrijf Lucas Creativ langs de Molsebaan (N110). Dat zegt burgemeester Nele Geudens (CD). Het gaat om een vestiging van Lucas Creativ, een kunstschildershandel en kaderproducent, waar onder meer verfproducten worden opgeslagen.

De vlammen en rook zijn tot ver in de omgeving te zien en omwonenden houden dan ook best ramen en deuren gesloten om de mogelijk giftige rook buiten te houden.

Er waren op het moment van het ontstaan van de brand medewerkers van het bedrijf aanwezig, maar die zouden allemaal tijdig buiten zijn geraakt en er zouden geen gewonden zijn gevallen.

Brandweer Kempen heeft volgens Geudens wel alle moeite om het vuur onder controle te krijgen.

De Molsebaan is voorlopig afgesloten voor alle verkeer. (belga) Foto politie Geel-Meerhout-Laakdal / Nnieuws /vid J. Van Gorp / vid Kurt Vermylen (drone view vanuit Herentals).

Lucas Creativ heeft 14 winkels, en staat voor de grootste keten in inlijstingen en alle kunstenaars-, creatieve en hobbymaterialen in Vlaanderen.

UPDATE 20.05u :

Na enkele uren van bluswerken was de brand omstreeks 20u onder controle.

"De schade aan het bedrijf is wel erg groot, er blijft niet veel meer van over", zegt Geudens. "Over een loods van een andere eigenaar achter het bedrijf hebben we nog geen duidelijkheid." Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Er worden maandagavond ook nog metingen uitgevoerd in de omgeving om na te gaan of er te hoge waarden van giftige stoffen in de rook zitten.

Tot daar duidelijkheid over bestaat, houden omwonenden best nog de ramen en deuren gesloten. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto