De uitslaande brand die vanmorgen rond 08.15u ontstond in discotheek La Rocca in Lier is onder controle, maar de brandweer zal zeker nog enkele uren moeten nablussen.

De schade aan het pand is enorm: het dak en het interieur zijn volledig verwoest. Volgende week sluit de legendarische discotheek definitief de deuren, er komt een Jumbo-warenhuis in de plaats.

"Toen we ter plaatse kwamen was er al veel rookontwikkeling. Een tijdje later is de brand volledig door het dak geslagen", zegt de brandweercommandant van zone Pallieterland. "Het was zo hevig en warm dat we boven niet doorkonden." De brand zelf is intussen onder controle, maar de brandweer zal nog 2 à 3 uur werk hebben met nabluswerken.

Drie personen hadden te veel rook ingeademd en kregen zuurstof toegediend. Volgende week zou de discotheek de deuren sluiten.


Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk, maar het zou wel heel snel gegaan zijn. "De enige indicatie is dat de brand beneden zou zijn ontstaan, maar een brandhaard is er nog niet vastgesteld". (bw) Foto's La Rocca/WVO/rr/fb.