In Molenhei 5 in Vorselaar is rond 19.05u een uitslaande brand uitgebroken in een achtergelegen chalet. De houten constructie stond al in lichterlaaie toen de brandweer Herentals en Grobbendonk zone Kempen ter plaatse kwam.  De spuitgasten vonden achteraan in de constructie het verkoolde lichaam van de 40-jarige bewoner, Rudy V.D.H..

'De brand was volledig uitslaand met metershoge vlammen. In een constructie met veel hout weet je dan al dat het gebouw helemaal verloren is.  Officieel woonde er niemand in het chalet, maar betrokkene verbleef hier wel,' weet commissaris Dirk Van Peer van politie Neteland.

Even was er vrees dat ook de vriendin van de man in de brand gebleven was. Ze kwam toch opdagen, bleef ongedeerd en kreeg slachtofferhulp van de politiezone Neteland.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse.

Uit veiligheid werd door het instortingsgevaar de chalet verder afgebroken.

Update zaterdag 14u :

De branddeskundigen hebben zaterdagochtend de restanten van het chalet grondig doorzocht. Ook een speurhond werd ingezet die opgeleid is om brandversnellers te ontdekken. Het is nog wachten op de resultaten van het onderzoek.

Update zondag 9.40 u :

Commissaris Dirk Van Peer van politie Neteland bevestigt : 'De oorzaak van de brand in Vorselaar vrijdagavond is naar alle waarschijnlijkheid van accidentele aard. Mogelijk is de man in de zetel in slaap gevallen met een brandende sigaret. De identiteit van het slachtoffer kon nog niet vastgesteld worden, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de 40-jarige bewoner.

Verder pathologisch onderzoek zal daar duidelijkheid over scheppen.'

Foto's Adrie de Kok / NNieuws.