In Edegem is radiopersoonlijkheid Lutgart Simoens begraven. De uitvaartplechtigheid moest door de coronamaatregelen in zeer beperkte familiekring plaatsvinden voor 15 aanwezigen, maar kon ook gevolgd worden via een livestream van Radio 2.

In normale omstandigheden had de dienst wellicht in de basiliek van Edegem plaatsgevonden, maar door de coronamaatregelen kon enkel de nabije familie aanwezig zijn. De begrafenis vond plaats in de parochiekerk Heilig Familie in Edegem.

Tijdens de dienst werd een opgenomen eerbetoon van radiopresentator Guy De Pré afgespeeld. Hij nam afscheid van zijn "radiomoeder".

"Drie woorden typeerden jou: "echt", "oprecht" en "respect", op de radio en in het leven. Daarom hebben de luisteraars van Radio 2 jou al die jaren op handen gedragen. Die 40 jaar carrière: dat doet niemand jou voor, en dat doet niemand jou na."

Lutgart Simoens was meer dan veertig jaar lang radiostem voor de openbare omroep. Van 1969 tot haar pensioen in 1993 presenteerde ze elke zondagavond het populaire verzoekprogramma "Vragen staat vrij".

Ze overleed zondag op 92-jarige leeftijd in het woonzorgcentrum Ter Eyke in Edegem. (VRTNWS)

Enkel al op de website van begrafenisondernemer Deleu volgden meer dan 3.500 mensen de live stream vanmorgen.  Foto rr/gva.