U bent hier

Umani Group neemt PoetsPaleis met 600 medewerkers over

Herenthout | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
29.06.2020 - 00.20u
Door: Herman Gezelle

In de Kempen klinkt de naam van het PoetsPaleis als een klok. Onder het management van het koppel Bart Keynen en Cindy Storms is dit dienstenchequebedrijf uit Herenthout de afgelopen jaren gegroeid als kool.

"Door op te gaan in een groter geheel met dezelfde waarden en normen en bijkomende professionele omkadering is de toekomst van het PoetsPaleis meer dan ooit verzekerd", zegt Bart Keynen.

'Voor de Umani Group, de HR groep van net één jaar jong met de merken Flexer, Umani Agency en Blink in portefeuille, betekent de overname van het PoetsPaleis niet alleen een nieuw sterk merk in de groep, maar ook een ideale opportuniteit om de blinde vlek in de Kempen op te vullen en op deze wijze hun groei-ambities waar te maken.'

Sterke lokale verankering, 600 medewerkers

"Het op en top Kempens PoetsPaleis is sterk aanwezig in deze regio", vervolgt Keynen. 'Door een zeer sterke lokale verankering en band op te bouwen met zowel gezinnen als huishoudhulpen onderscheidt dit DC-bedrijf zich van vele anderen.

Dit heeft er voor gezorgd dat het bedrijf op nog geen 10 jaar tijd is kunnen groeien van nul naar 600 medewerkers of meteen het beste bewijs dat je ook organisch kan groeien in een markt die de laatste tijd vooral gekenmerkt wordt door consolidaties.

We blikken dan ook met enorm veel fierheid en trots terug op het succesvolle parcours dat we hebben gelopen.

Een succes dat enkel maar mogelijk was dankzij de medewerkers, onze PoetsPaleisschatten (= huishoudhulpen) en de loyale klanten die ons altijd hebben gevolgd in de mensgerichte en persoonlijke benadering.

Een succesformule die ik trouwens heel graag deel en verder uitbouw met de nieuwe collega's van de Umani Group", aldus nog Bart Keynen.

"Blinde Vlek"

Voor Umani Group kadert de overname van het PoetsPaleis in hun verdere groei-ambities.

"Met de overname van ASAP Services van afgelopen jaar hebben we een nationale dekking in de dienstencheques met uitzondering van de regio Kempen. Het actieterrein van het PoetsPaleis in de Kempen is voor ons dan ook de perfecte geografische aanvulling", aldus Sarah Porco, CEO van Blink en CHRO van de Umani Group.

"Daarnaast past hun waardenpatroon en aanpak ook in onze strategie, namelijk een persoonlijke en zeer lokale benadering die zorgt voor een sterke band met de verschillende stakeholders.

We zijn ervan overtuigd dat dit belangrijke drijfveren zijn om nu en in de toekomst het verschil te blijven maken als dienstenchequebedrijf", vervolgt Sarah Porco.

De naam en de kantoren van het PoetsPaleis blijven behouden en ook de huidige zaakvoerders blijven aan boord om de nieuwe samenwerking verder te begeleiden om zo het beste van de 2 werelden te combineren.

Organische groei : 1.500 medewerkers

Met deze overname van het PoetsPaleis telt de dienstencheques tak van de jonge HR groep van net één jaar jong al 1.500 medewerkers.

"Het gaat inderdaad hard bij ons maar we hebben nu éénmaal dit volume nodig om een gezond en duurzaam bedrijf uit te bouwen in deze markt", aldus Sarah Porco.

"Naast overnames willen we ook heel sterk blijven inzetten op onze organische groei. Als ik terugblik op afgelopen jaar kan ik ook met de nodige fierheid zeggen dat ons dit zeer goed lukt.

Onze persoonlijke aanpak speelt hierin een cruciale rol of zoals mijn collega gisteren nog mooi verwoordde naar een nieuwe potentiële klant: "onze meest belangrijke troef is onze persoonlijke aanpak.

Bij Blink ben je geen nummer en gaan we steeds handelen uit respect en de persoonlijke situatie van onze werknemer.

Om een voorbeeld te geven gaan we altijd mee zoeken naar de juiste oplossing die het beste past op dat moment zodat onze huishoudhulp steeds een positieve beleving heeft.

Geloof mij hier maken we echt een zeer groot verschil met onze sectorgenoten en we doen dit ieder vanuit ons hart naar de werknemer, gezin en onderneming.

Over Umani Group

Umani Group is de overkoepelende holding die bedrijven Blink (dienstencheques), Flexer (uitzendbedrijf) en Umani Agency (talent agency) in portefeuille heeft.

Binnen de DC-divisie telt het bedrijf met de overname van het Poetspaleis 1.500 medewerkers waarvan het overgrote deel huishoudhulpen zijn. Verspreid over een 30-tal kantoren is het bedrijf actief in heel België.

Bij Blink kiezen we er bewust voor om zeer lokaal te werken. Per regio stellen we een Home Manager aan die de regio kent, al een sterk netwerk heeft en er dus ook goed "thuis" is.

Dat stelt ons in staat om de best mogelijke dienstverlening te verzorgen die bovendien steeds nabij is en ons slogan ondersteunt: "Blink, en je komt thuis!". De werking van het Poetspaleis sluit hier volledig bij aan.

Over het PoetsPaleis

Het PoetsPaleis uit Herenthout is een dienstenchequebedrijf voor huishoudhulp, dat op enkele jaren tijd uitgegroeid is tot meer dan 600 Paleismedewerkers, tot grote tevredenheid van zowel de klanten als het personeel.

"Makkelijk bereikbaar" en "snelle service" blazen de loftrompetten van klanten en werknemers. Mensen, daar draait het om in het PoetsPaleis.

Begeleiding, schouderklopjes en respect zijn de sleutelwoorden in de omgang met onze huishoudhulpen en laat dat nu net de kernwaarden van Blink en bij uitbreiding de Umani Group zijn.

Het nu nog kleine maar al sterk gegroeide broertje van het PoetsPaleis, nl .Tijdmakers blijft in zijn huidige vorm bestaan.

Bart Keynen zal samen met ondersteuning van Guy Hoegaerts, projectverantwoordelijke, zijn focus volledig richten op de verdere uitbouw.

Tijdmakers staat voor helpende handen in en rondom uw huis of bedrijf. Je hebt tijd te kort, je hebt geen zin om een klus zelf te klaren of je vindt geen of vind geen betrouwbare vakmannen dan biedt Tijdmakers de oplossing.

Eén telefoontje en de Tijdmakersmagie schiet in gang. Stop dus uw verdere zoektocht en surf naar www.tijdmakers.be of bel naar 014/49.03.86."  Op de foto : Team PoetsPaleis Bart Keynen & Cindy Storms, Sarah Porco, CEO van Blink en CHRO Umani Group / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto