Umicore kondigt vandaag aan dat het in Hemaraj, Thailand, een nieuwe fabriek zal bouwen voor katalysatoren die de uitstoot van personenwagens verminderen. De investering zal Umicore in staat stellen om te voldoen aan de toenemende vraag naar autokatalysatoren in de snel groeiende Zuidoost-Aziatische markt.

De investering bedraagt ongeveer €20 miljoen en zal zo'n 60 nieuwe banen creëren.De bouw van de fabriek start volgend jaar en de oplevering wordt verwacht in de tweede helft van 2016. De fabriek wordt gebouwd in een speciale economische zone in de buurt van Rayong, dicht bij alle belangrijke autofabrieken in het land, en haar productie is bestemd voor het beleveren van nieuw afgesloten contracten. De Japanse autoproducenten, die sterk aanwezig zijn op de Thaise markt, vormen de meerderheid van die nieuwe contracten. Umicore zal die Japanse klanten beleveren via haar Umicore Shokubai joint venture met Nippon Shokubai.

In de afgelopen jaren is Thailand uitgegroeid tot het centrum van de Zuidoost-Aziatische auto-industrie. Van de 4 miljoen auto's die vorig jaar in de regio geproduceerd werden, zijn meer dan de helft geproduceerd in Thailand. De verkoop van personenwagens en lichte vrachtwagens zal naar verwachting sterk blijven groeien en de overheden in de regio pakken eveneens het probleem van de luchtkwaliteit aan, in het bijzonder in de grote steden. Thailand, bijvoorbeeld, legt momenteel een emissienorm voor wagens op die equivalent is aan Euro 4.

Jörg von Roden, SVP Sales & Marketing Umicore Automotive Catalysts en Director van Umicore Shokubai Japan, licht toe: "We zijn opgetogen met deze investering. De nieuwe fabriek zal ons verder toelaten om in de Aziatische markten oplossingen te bieden die de uitstoot van wagens verminderen en vormt een aanvulling op onze bestaande activiteiten in China, Japan, Zuid-Korea en India. De investering stelt ons ook in staat om verder te werken aan één van onze strategische doelstellingen, met name ons aanbod voor Japanse autoproducenten wereldwijd uitbreiden."