Umicore kondigde vandaag aan dat het haar productiecapaciteit voor brandstofcelkatalysatoren in Zuid-Korea zal uitbreiden om de groei van Hyundai Motors Group en andere autoklanten te ondersteunen.

De investering van iets meer dan tien miljoen euro omvat de bouw van een nieuwe productiefabriek nabij Umicore's technologieontwikkelingscentrum in de omgeving van Seoel. De nieuwe fabriek zal eind 2019 in gebruik worden genomen en naar verwachting eind 2020 volledig operationeel zijn.

De gekozen site leent zich tot bijkomende uitbreidingen na 2020. Met deze uitbreiding van de productie in Zuid-Korea en de bestaande productiecapaciteit in het Duitse Hanau is Umicore goed geplaatst om aan de toenemende vraag van haar autoklanten wereldwijd te voldoen.

In de transitie naar schonere mobiliteit winnen brandstofcelaandrijvingen aan belang als milieuvriendelijk alternatief voor verbrandingsmotoren. De werking van de technologie werd aangetoond en verscheidene autofabrikanten lanceren programma's op commerciële schaal.

Umicore heeft een volledige en competitieve portfolio van producttechnologieën voor brandstofcelkatalysatoren ontwikkeld en werkt nauw samen met toonaangevende autofabrikanten voor zowel bestaande autoplatformen als toekomstige ontwikkelingsprogramma's.

Pascal Reymondet, EVP Catalysis, geeft commentaar: "De aankondiging onderstreept Umicore's inzet om haar unieke positie in de technologieportfolio en de roadmap voor schone mobiliteitsmaterialen verder te versterken. Het is het enige bedrijf ter wereld dat op commerciële schaal het volledige spectrum van materiaaltechnologieën voor de transitie naar een schonere mobiliteit aanbiedt."