Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Umicore en AESC sluiten langetermijnovereenkomst voor de levering van EV-batterijmaterialen in Noord-Amerika en versterken hun technologisch partnerschap

Umicore
URL

Umicore Olen en AESC, een wereldleider in de ontwikkeling en productie van hoog performante batterijen voor elektrische voertuigen (EV) en energieopslagsystemen, hebben een tienjarige overeenkomst gesloten waarbij Umicore batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte zal  leveren aan de Noord-Amerikaanse batterijfabrieken van AESC.

Het partnerschap ondersteunt de groeiambities van AESC in de regio door de bevoorrading van deze essentiële, duurzame en hoogwaardige materialen daar veilig te stellen. Het contract en de vaste toezeggingen geven Umicore een gewaarborgde toegang tot een belangrijk deel van de Noord-Amerikaanse vraag naar EV-batterijmaterialen en diversifieert Umicore’s verdere blootstelling aan belangrijke spelers in de EV-waardeketen.

Umicore en AESC zich daarnaast geëngageerd om hun samenwerking in kathodematerialen te versterken. Umicore zal de ontwikkeling leiden van deze materialen, die van groot belang zijn voor AESC's baanbrekende nieuwe-generatie batterijtechnologieën.

De toeleveringsovereenkomst voor cathode-actieve materialen (CAM) loopt van 2026 tot en met 2035 en is een belangrijke mijlpaal in de beslissing van Umicore om een koolstofneutrale fabriek voor batterijmaterialen te bouwen in Loyalist, Ontario, Canada, ten dienste van de Noord-Amerikaanse regio. De overeenkomst bevestigt ook Umicore’s technologisch leiderschap en staat van dienst in innovatie en haar vermogen efficiënt en op industriële schaal batterijmaterialen te produceren met zulke hoge nikkelgehaltes.

"We zijn bijzonder trots onze krachten te bundelen met AESC, en AESC en haar klanten te ondersteunen bij hun wereldwijde succes en expansie. Ons gedeelde engagement voor de principes van plaatselijke “local-for-local” batterijwaardeketens verenigt onze inspanningen voor schone, elektrische mobiliteit,” zei Mathias Miedreich, CEO Umicore. "Bovendien onderstreept dit partnerschap het succes van onze wereldwijde strategie om lokale bevoorradingsketens voor batterijen uit te bouwen en valideert het ons leiderschap en de betrouwbaarheid van onze batterijtechnologieën."

 De overeenkomst waarborgt een jaarlijkse afname die overeenkomt met 50 Gigawattuur aan CAM tegen het einde van het decennium. De batterijmaterialen zullen de elektrische voertuigen aandrijven van AESC’s klanten in de regio, waaronder de BMW Group. Vanaf 2026 zal AESC bevoorrading ontvangen vanuit de fabriek van Umicore in Cheonan, Korea, aangevuld met bevoorrading vanuit haar fabriek in Loyalist zodra die datzelfde jaar de productie opstart.

Wij zetten ons verder in voor de ontwikkeling van geavanceerde EV-batterijtechnologie en zijn dan ook zeer verheugd over onze samenwerking met Umicore. Dit partnerschap en de verbeteringen in de bevoorradingsketen die daaruit voortvloeien, stellen ons bedrijf in staat de bewezen capaciteit van Umicore om essentiële materialen van hoge kwaliteit op schaal te leveren, te benutten en ons leiderschap in de ontwikkeling van geavanceerde en betrouwbare EV-batterijen te bevorderen,” aldus Shoichi Matsumoto, CEO van AESC. "Terwijl we onze productieaanwezigheid in de VS als een belangrijke, snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen uitbouwen en onze R&D-capaciteiten wereldwijd versterken, positioneert dit partnerschap AESC verder als voorkeurspartner voor de wereldwijde auto-industrie.”

"De BMW Group volgt een wereldwijd gebalanceerde inkoopstrategie in de drie belangrijkste geografische regio's van de wereld. Onze leverancier van batterijcellen in de VS zal voortaan belangrijke primaire materialen uit Canada halen. Het doet ons genoegen dat Canada een sterke rol speelt bij het opzetten van een robuuste en efficiënte toeleveringsketen voor batterijcellen voor de BMW Group in Noord-Amerika," aldus Joachim Post, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor Inkoop en het Leveranciersnetwerk.

Kathode-actieve materialen en hun precursoren zijn de meest kritieke componenten voor de prestaties van een herlaadbare batterij. Umicore produceert al haar batterijmateriaaltechnologieën, inclusief die met een zeer hoog nikkelgehalte, in haar fabrieken in Korea, China, Europa en binnenkort ook in Canada. Een zeer hoog nikkelgehalte is essentieel voor auto's met een lange actieradius, omdat het zorgt voor een hogere energiedensiteit en opslagcapaciteit.

Umicore verkent de mogelijkheden om een regionale aanwezigheid op te bouwen in metaalraffinage en batterijrecyclage in Noord-Amerika, naar analogie met haar volledige bevoorradingsketen voor batterijmaterialen in Europa en haar aanwezigheid langsheen de bevoorradingsketen in Azië. De strategie van Umicore verzekert de bevoorrading van kritieke batterijmaterialen voor elektrische voertuigen op regionaal niveau, vergroot de regionale onafhankelijkheid en vermindert de voetafdruk van de productie van batterijmaterialen op het milieu.'

Umicore

Deel dit artikel