Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Umicore en Nano One ontwikkelingsovereenkomst over procestechnologie voor batterijmaterialen

Umicore Olen

Umicore, een circulaire materiaaltechnologie-groep, en Nano One® Materials Corp. ("Nano One"), een bedrijf gespecialiseerd in schone technologie, kondigen de ondertekening aan van een niet-exclusieve, gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst betreffende productieprocestechnologieën voor actieve kathodematerialen voor lithium-ion batterijen.

In het kader van de overeenkomst zal Umicore de gepatenteerde M2CAM® One-Pot procestechnologie van Nano One evalueren met de intentie om deze te integreren in haar eigen procestechnologie voor de productie van NMC (nikkel, mangaan, kobalt) kathodematerialen met een hoog nikkelgehalte.

Met deze overeenkomst streven beide partijen ernaar om hun respectievelijke technologieën en kennis optimaal te combineren en zo de productiedoorstroomcapaciteit verder te verhogen en tegelijk de kosten en de ecologische voetafdruk van kathodematerialenproductie te verminderen.

Dr. Stephen Campbell, Chief Technology Officer van Nano One: "We delen eenzelfde ambitie met Umicore om de ecologische voetafdruk, de kosten en de prestaties van lithium-ion batterijen te verbeteren door innovatie op het vlak van materialen en processen. We spelen hiermee in op de groeiende wereldwijde noodzaak om veilige, veerkrachtige en langdurige toeleveringsketens te creëren. We verheugen ons op een duurzame samenwerking met Umicore, voortbouwend op onze gezamenlijke troeven en gecombineerde knowhow."

Yves Van Rompaey, Senior Vice President Corporate Research and Development bij Umicore: "Innoveren voor een duurzame toekomst is de kern van onze activiteiten, zowel via organische ontwikkelingen als het aangaan van onderzoekspartnerschappen, of het ontwikkelen van technologieën samen met derden. Met onze ontwikkelingsovereenkomst met Nano One onderzoeken we de haalbaarheid van hun technologie met het potentieel en de ambitie om de koolstofvoetafdruk en de kosten van kathodematerialenproductie verder te verlagen. We kijken ernaar uit om een samenwerkingsverband met het team van Nano One op te bouwen."

De gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst is onderhevig aan verschillende fasen en een “stage gate” proces. Het is het resultaat van de evaluatie van Nano One's procestechnologie.

De gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst, en eventuele toekomstige licentiemogelijkheden, zijn niet-exclusief.'

Umicore Olen

Deel dit artikel