Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Umicore en PowerCo beogen strategische langetermijnovereenkomst voor levering EV-batterijmaterialen in Noord-Amerika

Umicore en PowerCo, het batterijbedrijf van Volkswagen, willen hun samenwerking op het vlak van batterijmaterialen uitbreiden en onderzoeken hiertoe een strategische langetermijnovereenkomst1 voor de bevoorrading van PowerCo's toekomstige gigafabriek voor elektrische voertuigen (EV) in Noord-Amerika.

Deze beoogde, niet-exclusieve overeenkomst zou PowerCo een belangrijke klant maken voor batterijmaterialenfabriek die Umicore van plan is te bouwen in Ontario, Canada. Deze toekomstige fabriek zou de productie van precursor- en kathodematerialen combineren en zo de ontbrekende schakel in de Canadese waardeketen voor batterijen, van natuurlijke hulpbronnen tot elektrische mobiliteit, vervolledigen.

Umicore is met verschillende potentiële klanten in onderhandeling over productiecontracten in Noord-Amerika. Die zullen de basis vormen voor de definitieve investeringsbeslissing van Umicore en onderstrepen haar engagement om waarde te creëren.

In afwachting van die contracten verwacht Umicore de bouw van haar Ontario gigafabriek te beginnen in 2023 en productie te starten eind 2025. Het vooruitzicht is om tegen het einde van het decennium een jaarlijkse productiecapaciteit te bereiken die ongeveer één miljoen EV's kan aandrijven.

De fabriek zou PowerCo vanaf 2027 kunnen bevoorraden, oplopend in 2030 tot wel 40 gigawattuur (GWh) per jaar, wat vergelijkbaar is met ongeveer 550.000 EV's.

"Het uitstrekken van ons partnerschap over de Atlantische Oceaan zou de gedeelde strategische overtuigingen van Umicore en PowerCo bevorderen, waarbij schone mobiliteit mogelijk wordt gemaakt en versneld wordt op een betrouwbare en duurzame plaatselijke basis. Voor Umicore zou een samenwerking met PowerCo op lange termijn onze plannen ondersteunen voor de bouw van de eerste fabriek voor precursoren en kathodematerialen in Canada, die PowerCo op haar beurt een gewaarborgde toegang tot deze kritieke materialen zou verschaffen en de opvoering van haar batterijcelproductie in Noord-Amerika mogelijk zou maken," zei Ralph Kiessling, Executive Vice President van Umicore.

Jörg Teichmann, Chief Purchasing Officer van PowerCo SE: "Dankzij dit partnerschap krijgt PowerCo toegang tot lokaal geproduceerde batterijmaterialen voor de celproductie in Noord-Amerika. We zullen de vruchten plukken van de beproefde samenwerking en de hoogwaardige producten van Umicore."

Een langetermijnlevering van Umicore's nieuwe generatie batterijmaterialen zou passen in de strategieën van beide ondernemingen om een regionale en volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor batterijen te ontwikkelen voor Noord-Amerika. In Europa zijn Umicore en PowerCo in september overeengekomen een joint venture op te richten voor de productie van batterijmaterialen voor ongeveer 2,2 miljoen elektrische voertuigen per jaar tegen het einde van het decennium.'

Deel dit artikel