Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Umicore en PowerCo : officiële oprichting aan van joint venture voor productie batterijmaterialen in Europa

Umicore Olen

Umicore en PowerCo kondigen de officiële oprichting aan van de joint venture voor de productie van batterijmaterialen in Europa:

  • Groen licht voor unieke samenwerking in de Europese auto-industrie
  • Officiële oprichting van de joint venture voor grootschalige productie van kathodematerialen en precursoren in Europa na bekomen van volledige reglementaire goedkeuring. 

Umicore en PowerCo, het nieuwe batterijbedrijf van Volkswagen Groep, hebben alle noodzakelijke reglementaire goedkeuringen verkregen voor de in september 2022 aangekondigde joint venture. De partners kunnen nu snel overgaan tot de voorbereiding van de grootschalige industriële productie van actieve kathodematerialen (CAM) en precursoren (PCAM) in Europa.

Actieve kathodematerialen zijn de belangrijkste technologische hefboom voor de prestaties van batterijen en leveren de grootste bijdrage aan de totale batterijkost. Het zijn dus strategisch belangrijke inputmaterialen die centraal staan bij de waarde creatie van batterijen en cruciaal zijn voor een succesvolle overgang naar e-mobiliteit.

Vanaf 2025 zal de door Umicore en PowerCo opgerichte joint venture de Europese batterijcelfabrieken van PowerCo voorzien van deze kritieke materialen. De joint venture, die haar hoofdzetel zal hebben in Brussel, zal Umicore gewaarborgde toegang verschaffen tot een belangrijk deel van de Europese vraag naar kathodematerialen gebruikt in elektrische wagens en een groot deel van de bevoorrading van PowerCo’s giga-batterijcelfabrieken in Europa verzekeren.

De joint venture ligt op schema om tegen het einde van het decennium CAM en PCAM te produceren voor een beoogde 160 GWh celcapaciteit per jaar, wat overeenkomt met een jaarlijkse productiecapaciteit die ongeveer 2,2 miljoen volledig elektrische voertuigen kan aandrijven.

De partners zullen in dat opzicht een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar groene mobiliteit en de verdere ontwikkeling van een lokale, duurzame en volledig geïntegreerde Europese toeleveringsketen voor batterijen.

Het bepalen van de locatie van de productiesite is aan de gang. De locatie en de naam van de joint venture zullen te gepasten tijd bekend worden gemaakt.'

Umicore Olen

Deel dit artikel