U bent hier

Umicore kondigt organisatiewijzigingen aan

Internationaal | Nationaal | Olen
03.06.2015 - 14.44u
Door: Herman Gezelle

Umicore kondigde vandaag een nieuwe, vereenvoudigde rapporteringsstructuur met drie business groups aan. De groepering is afgestemd op de strategische prioriteiten van de Groep en houdt reeds rekening met de geplande afstoot van Umicore's zink-gerelateerde activiteiten. De business groups zijn de volgende:

De business units Building Products en Zinc Chemicals zullen afzonderlijk gerapporteerd worden tot hun effectieve desinvestering.

Umicore heeft de verantwoordelijkheden van het Directiecomité aangepast om de organisatiewijzigingen te weerspiegelen en met het oog op Hugo Morel's geplande afscheid naar aanleiding van zijn pensioen in september.

Géraldine Nolens zal lid worden van het Directiecomité. Zij krijgt de leiding over Environment Health & Safety en blijft ook Chief Counsel van de Groep. Géraldine, die toegelaten is tot de balie van New York State, was werkzaam bij het internationale advocatenkantoor Cleary Gottlieb Steen & Hamilton tot ze in 2001 aan de slag ging bij GDF Suez (nu Engie) als Electrabel's Chief Legal Officer voor Zuid-Europa, Frankrijk en nieuwe Europese markten. Tijdens haar loopbaan werkte en woonde ze in de VS, Duitsland, Italië en België. Géraldine startte bij Umicore in 2009.

Denis Goffaux en Stephan Csoma zullen de business group Recycling leiden; elk met verschillende verantwoordelijkheidsdomeinen.

Denis Goffaux krijgt de leiding over de activiteiten van Precious Metals Refining, naast zijn rol als Chief Technology Officer.

Stephan Csoma krijgt de leiding over de andere business units in de business group Recycling.

Marc Van Sande wordt verantwoordelijk voor de business group Energy & Surface Technologies, terwijl Pascal Reymondet verantwoordelijk blijft voor Catalysis.

De functies van Marc Grynberg (CEO) en Filip Platteeuw (CFO) blijven ongewijzigd.

Hugo Morel blijft lid van het Directiecomité tot hij met pensioen gaat in september. Hugo heeft zich 40 jaar lang met grote verdienste ingezet voor Umicore. Hij leidde de activiteiten van Precious Metals Refining sinds 1998 en verzekerde de succesvolle uitrol van de nieuwe recyclagetechnologie op de site in Hoboken. Hij vervoegde het Directiecomité in 2002. Hij leidde de uitzonderlijke groei en prestaties van de Recycling activiteiten in recente jaren en heeft ervoor gezorgd dat ze uitstekend gepositioneerd zijn voor de volgende stap in hun ontwikkeling.

imageMeer nieuws

Grote drukte in winkelstraten en aan de kust op deze brugdag

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.05.2021 - 19.43u

VC Herentals : '2e reserveploeg krijgt vorm'

VC Herentals : '2e reserveploeg krijgt vorm'
Herentals | Neteland 14.05.2021 - 17.16u

Japanse petitie om Spelen te schrappen haalt 350.000 handtekeningen

Japanse petitie om Spelen te schrappen haalt 350.000 handtekeningen
Internationaal | Nationaal 14.05.2021 - 16.59u

G-voetbal KFC Grobbendonk krijgt extra aandacht (1)

G-voetbal KFC Grobbendonk krijgt extra aandacht (1)
Grobbendonk | Neteland | Vlaanderen 14.05.2021 - 12.40u

Brandje in achterbouw aan Dorp Olen-centrum

Neteland | Olen 14.05.2021 - 12.10u

Bobbejaanland na trage heropstart heel blij met verlengd weekend

Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 14.05.2021 - 08.41u

De Bleeker: “Europese groeiprognoses zijn hoopgevend”

Internationaal | Nationaal 14.05.2021 - 08.40u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto