Umicore Olen stelt haar fabrieksmuur ter beschikking in de Kerkstraat : in de zomer van 2013 zal deze beschilderd worden door lokale kunstenaars.


 
Lokale kunstenaars uit Olen en omliggende gemeentes, basisschool Toermalijn en de bijhorende kinderopvang alsook de medewerkers van Umicore Olen zijn allemaal welkom om hun kunstwerk op deze muur te verven.

Een ‘kunstenaar’ is voor hen iedereen die zin heeft om iets op deze muur te schilderen.  Om tot een mooi palet te komen, vraagt Umicore aan de geïnteresseerde deelnemers om een ontwerp in te dienen.

De schilderwerken zijn geïnspireerd op één van deze thema’s: 100 jaar Sint-Jozef-Olen of de fabriek. Daarnaast slaan ze de brug naar het 25-jarig bestaan van de Olense Kartoenale en nodigen ze naast de lokale kunstenaars ook de Belgische cartoonisten uit.

Inschrijven kan bij de dienst vrije tijd van de gemeente Olen (tel: 014/27.94.22 of vrije.tijd@olen.be] tot vrijdag 24 mei.
 
Umicore draagt openheid hoog in het vaandel. Zo zijn de muren rond het fabriek afgebroken. Vanuit de Watertorenstraat zie je zo het fabriek liggen. Enkel in de Kerkstraat is de muur blijven staan. Door deze muur te laten beschilderen wil Umicore ook dit stukje van de site opfleuren.
 
Dit project is een initiatief van enkele lokale kunstenaars - Danny Smolders en Chris de Pillecijn en Cois Veldeman - de gemeente Olen, en het feestcomité 100 jaar Sint-Jozef-Olen.

Dit project wordt gesponsord door Umicore Olen, verfhandel Bellens-Beneens & verfhandel Kleur op maat.
 
Foto archief W. Koops.