Umicore in Olen is 1 van de 3 genomineerden voor De Kempenaar 2019. Een prijs die Etion jaarlijks uitreikt aan een onderneming uit de streek die zich laat opmerken door haar focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving.

Umicore in Olen koos er bewust voor haar medewerkers te nomineren. Iedereen kan online stemmen tot zondag 13 oktober.

Geert Defieuw, site-manager Umicore Olen: "Wie vandaag naar Umicore in Olen kijkt, ziet een modern en duurzaam bedrijf met een sterk sociaal engagement Het gesloten kringloopmodel waarbij we de materialen die we verwerken ook recycleren wanneer ze einde levensduur zijn, vormt de kern van ons bedrijf.

Een pluim voor de ruim 1040 medewerkers die hier dagelijks aan meebouwen. Het is dankzij hen dat we een succesvol bedrijf zijn. We nomineren al onze medewerkers tot 'De Kempenaar 2019'".

Duurzaamheid centraal

'Onze medewerkers zijn trots om bij Umicore in Olen te werken. "We zijn oprecht trots op ons bedrijf en op deze nominatie", zegt Leo Smets van de veiligheidsdienst.

"Umicore in Olen is een boeiend bedrijf waar industrie en natuur letterlijk hand in hand gaan." Eenzelfde trots zien we terug bij Jolien Hannes, een laborante die als bedrijfsgids jongeren op het bedrijf rondleidt.

"Jaarlijks maken 1500 leerlingen kennis met ons bedrijf. Naast de werking van ons bedrijf, tonen we hen ook hoe wij met onze activiteiten en ons onderzoek dagelijks bouwen aan een duurzame toekomst voor iedereen én hopen we hen warm te maken om mee te bouwen aan een duurzamere wereld."

Zorg voor medewerkers

'Umicore in Olen hecht veel belang aan gezondheid en welzijn van medewerkers. Voor wie hier werkt, zijn er tal van initiatieven om het leven aangenamer en gezonder te maken: van fietsleasing tot sporten op het werk en gezonde voeding.

Johan Alen, werkt op de milieudienst: "Als fervent fietser ben ik blij met alle inspanningen die Umicore in Olen doet om haar medewerkers duurzaam naar het werk te krijgen. Je kan hier een gewone of elektrische fiets leasen en krijgt er een hoge fietsvergoeding bovenop."

Wouter Heylen, Business IT, is fan van het sportaanbod. "We hebben een uniek sportprogramma voor medewerkers en hun gezinsleden. Het gaat van recreatief volleyballen of badmintonnen tijdens de middagpauze tot het beklimmen van de Mont Ventoux. Met de loop- en wandelevenementen gaat mijn hele familie mee."