Midden 2011 kocht IOK een bedrijventerrein van 3 ha terug in langs de Knotwilgenweg in Heist-op-den-Berg. Mede op vraag van het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg werd ervoor gekozen dit terrein via de aanleg van een insteekweg toegankelijk te maken voor kleinere bedrijven.

Voor deze doelgroep is het aanbod momenteel nagenoeg onbestaande. Omwille van stedenbouwkundige bepalingen wordt uitgegaan van een minimale perceelsoppervlakte van 2.500 m². Na aftrek van de nodige ruimte voor de aanleg van de infrastructuur, inclusief een regenwaterbuffering, kunnen nog 9 percelen aangeboden worden.

Een duurzame inrichting van nieuwe bedrijventerreinen is prioritair voor IOK. In functie van zuinig ruimtegebruik wordt er dan ook een gekoppelde bouwwijze opgelegd. In de semi-publieke voortuinstrook worden gezamenlijke parkings voorzien.

Momenteel zijn de eerste vier aanvragen in behandeling, telkens voor een perceel van 2.500 m². De nieuwe bedrijvenzone biedt daarmee duidelijk ook een oplossing aan lokale bedrijven. Zowel productie en verwerking van goederen als onderzoek, ontwikkeling en op- en overslag zijn toegelaten. Kleinhandel, autonome kantoren en agrarische productie zijn niet toegestaan.

Er worden wegen in beton voorzien met een gescheiden rioleringssysteem. Het regenwater wordt opgevangen in een 4,5 m brede baangracht die uitmondt in een infiltratie- en buffervijver om van daaruit toe te komen in het bestaande stelsel voor regenwaterafvoer. De oplevering van de infrastructuur wordt verwacht in de loop van maart 2015.