U bent hier

Uniek all-in-one concept in Grobbendonk voor kinderen en hun ouders: 'aap normaal'

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland
17.01.2022 - 15.03u
Door: Herman Gezelle

'Laat je kind eens lekker wiebelen!', lacht zaakvoerster Evy Vandenbril uit Grobbendonk.

'Dat kan bij aap normaal, een plaats waar leren en spelen elkaar ontmoeten en waar kinderen niet hoeven stil te zitten. all-in-one conept: kinderpraktijk, wiebelwinkel & trendy koffie-corner In de frisse, lichte ruimte van aap normaal vind je me, Evy,  achter de toonbank of aan de grote tafel tussen wiebelende kinderen.

Die grote tafel dient op zaterdag om gezinnen te laten genieten van een lekker ontbijtje.  Op alle andere dagen wordt er aan gewerkt, geknutseld, geëxperimenteerd, geschreven, verteld, koffie gedronken en beleefd.

Aap normaal is een all-in-one concept in het hartje van Grobbendonk: een kinderpraktijk waar aan kindercoaching, gezinsondersteuning en schoolwerkbegeleiding wordt gedaan; een gezinscafé waar vooral aan verbinding wordt gedaan én een wiebelwinkel waar... in gewiebeld wordt!

Voor kinderen voor wie leren, ontwikkelen, voelen en beleven

"Niet zo vanzelfsprekend zijn aap normaal Is er voor kinderen die even niet zo lekker in het vel zitten, die vriendjes maken best moeilijk vinden, die worstelen met emoties of die af en toe wel eens twijfelen aan zichzelf.

Als kinder en gezinscoach werk ik met lagere schoolkinderen aan hun zelfvertrouwen door uit te gaan van de talenten en interesses van ieder kind. Tijdens workshops of individuele therapiesessies speel, praat, zing, knutsel, dans,... ik met de kinderen en luister naar wat ze te vertellen hebben."

Ook ouders kunnen hier thuiskomen

Welke ouder heeft niet af en toe het gevoel alle ballen niet in de lucht te kunnen houden? Bij aap normaal geldt het uitgangspunt: je staat er niet alleen voor.

"In het onderwijs luisterde ik vaak naar verhalen van ouders die een zekere radeloosheid ervaren bij het gedrag van hun kind of die botsten op bepaalde moeilijkheden in hun zoektocht naar ondersteuning.

Aap normaal Staat voor een oplossingsgerichte aanpak op maat in een sfeervol kader. Laagdrempelige om-de-hoek-ondersteuning gebaseerd op echte verhalen. Geen wachtlijsten. Geen dure raadplegingen. Geen ongezellige praktijkruimte.

Gewoon een plek waar elk kind, elke ouder thuis kan komen. een toegankelijke oplossing voor schoolwerkstress.

Wanneer mijn zoon na school overprikkeld thuis komt, is huiswerk het laatste waar hij zin in heeft. Als ouder probeer je dan te helpen terwijl de kookpotten gevaarlijk staan te pruttelen, je partner ook om liefde vraagt en de hond best wat buitenlucht kan gebruiken.

Voor je het weet kookt je eigen potje over en veroorzaakt dat blaadje huiswerk een hoop onrust in huis. Kendet?

Wel, ook hier speelt aap normaal op in. Kinderen kunnen na de schooluren bij aap normaal terecht voor begeleiding bij het schoolwerk. Dat kan gaan van dagelijks werk tot remediëring en van oefenen voor een toets tot een studiekeuze maken."

Alles voor meer comfort voor je bijzondere kind

"En dan is er die wiebelwinkel! Wat kan je in hemelsnaam kopen in een wiebelwinkel?

Wel, alles wat jouw bijzondere kind nodig heeft voor meer comfort: wiebelkussens, diepe drukknuffels, geluiddempers, friemeldingen, kauwsieraden, ergonomisch schrijfgerei, coöperatieve en bolleboosspellen en prachtige boekjes om te verbinden met je kind.

Maar, er is meer! aap normaal Sloeg de handen in elkaar met het Kempens merk SAM Sensory & More en doet dienst als "prikkelarm" verkooppunt van deze superzachte kleding die niet kriebelt, niet knelt, niet prikt.

Je vindt Aap normaal aan het Astridplein 36a Grobbedonk. Voor meer info en openingsuren kan je terecht op de website www.aapnormaal.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto