Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uniek bezoek kruidentuin abdij Postel op 6/6 - vooraf inschrijven

De Molse Gidsenkring neemt je op dinsdag 6 juni mee op pad voor ‘Van kloosterapotheek tot modern kruidenlabo’.  Verzamelen om 14 uur aan de witte ingangspoort van de abdij, Abdijlaan 16.

Samen met een herboriste wandel je door de kruidentuin van de abdij van Postel. Ontdek de wetenschap over de traditioneel gebruikte kruiden en hoe je ze zelf in je huisapotheek en keuken kan gebruiken. Of duik mee in de legendes en verhalen over tal van kruiden.

Deelnameprijs is 8 euro, inclusief kortfilm, kaasproevertje en kruidendrankje. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 6 juni. Het einde is voorzien om 16 uur. De wandeling (1 km) is rolstoeltoegankelijk.

Vroeger hadden kloosters een medicinale kruidentuin. Zieken verzorgen was immers één van de werken van barmhartigheid. Ze waren zelfvoorzienend, hadden een moestuin en vaak ook een kruidentuin.

In Postel was het niet anders. Helaas lag de moestuin er eind vorige eeuw braak bij, tot wijlen broeder Guy de traditie nieuw leven inblies. Hij legde een tuin aan vol medicinaal gebruikte kruiden, volgde een herboristenopleiding en stampte een modern kruidenlabo uit de grond.

Daar worden Postula-producten gemaakt volgens de regels van de kruidenwerking.

Bezoek zijn uniek kruidentuin met een herboriste die je vertelt wat de wetenschap ontdekte over de traditioneel gebruikte kruiden en hoe je ze zelf in je huisapotheek en keuken kan gebruiken. Duik mee in de legendes over de beschermkruiden en pestplanten, de Lieve Vrouwkruiden en Sint-Janskruiden.

> Molse Gidsenkring11, info@molsegidsenkring.bewww.molsegidsenkring.be

Abdijlaan 16, Postel, België

Deel dit artikel