Op zaterdag 2 juni opent het gemeentebestuur van Kasterlee het dirt bike park ‘7Trails’, een uniek en vergund park op de sportsite Kattenhagenstraat in Lichtaart.

De opening gaat gepaard met een dirt jam voor geïnteresseerden, demo’s door profs, optredens en massa’s randanimatie tussen 14 en 20 uur. Na het officiële gedeelte om 16 uur trakteert het gemeentebestuur met een gratis vat.
 
Acht jaar geleden klopten een groep tieners bij de jeugddienst aan met de vraag naar een BMX-parcours in de gemeente. Enkele jaren, enkele baarden en een berg ervaring later kunnen de gasten met trots hun parcours voor gevorderde BMX-ers en dirt bikers inwijden. Samen met de gemeentelijke diensten werkten ze aan een vergund terrein met de indrukwekkendste roll in van de Benelux, zes aan elkaar gesloten lijnen, een keerwand, wing, …
 
Op en rond het parcours worden fietsers en toeschouwers op 2 juni verwend met muziek van lokale dj’s en groepjes, professionele demonstraties, drank en eten van jeugdverenigingen,  een Monster (Energy) Truck, een workshop ‘kleine fietsherstellingen’ en stands van bike shops.

Programma openingsjam:
14 uur: start
15 uur: demo team
16 uur: officiële opening en happy hour
16.30 uur: Travelling Somewhere Else
18 uur: demo team
18.30 uur: Cletus and the Drunken Farmboys
20 u: einde
 
Locatie: Herentalsesteenweg, naast de vernieuwde tennisvelden.