Beleggen is weer in. De rente op een (spaar)rekening staat historisch laag, steeds meer mensen zijn op zoek naar alternatieven… CVO HIK startte dit schooljaar met een cursus beleggen voor iedereen.  Een overweldigend succes. De meer dan 80 belangstellenden die de gratis openingsles bijwoonden, hebben zich onmiddellijk ingeschreven… de cursus was na minder dan een half uur dan ook volzet. De lesgever, Pascal Paepen, is dan ook een autoriteit in zijn vakgebied. Hij is bij het grote publiek dan ook gekend omdat hij op Radio 1 al dertien jaar bijna dagelijks duiding geeft bij financiële onderwerpen.

Na 24 boeiende zaterdagvoormiddagen studeert de eerste lichting beleggingsspecialisten af. De oudste cursist wordt dit jaar maar liefst 82 jaar. Uniek is wel dat hij zijn certificaat behaald met grootste onderscheiding.

Op de foto : de 82-jarige cursist Hugo Ceulemans en Pascal Paepen - foto T. Bastijns.

Dat dit nog maar een begin is, bewijzen de plannen om een beleggersclub te starten. Er zal vanuit de school ook een vervolmakingscursus worden aangeboden: Pascal Paepen zal dan maandelijks een avond verzorgen rond actuele ontwikkelingen.

Zaterdag 7 juni organiseert CVO HIK traditioneel haar opendeurdag, waarbij de school in werking wordt gepresenteerd. Voor alle aanwezigen is een gratis barbecue voorzien.

Pascal Paepen zal om 13u30 de inhoud van de cursus voor volgend schooljaar toelichten. Er is dan ook gelegenheid om in te schrijven. Aansluitend is de proclamatie voorzien, waarop de cursisten hun getuigschrift overhandigd krijgen.