Naar aanleiding van Nieuwbouwzondag op 18 oktober wordt in Olen het woningbouwproject Residentie Drieshof voorgesteld.  In het centrum van Olen langsheen de ventweg Dorp, wordt weldra een groepswoningbouwproject gebouwd.

De ontwerpers zetten in op 4 verschillende basistypologieën. Het project bestaat uit 4 tuinwoningen, 2 kangoeroewoningen, 8 appartementen waarvan 2 met praktijkruimte en 1 commerciële ruimte.

Een vroegere kerkweg zal dienst doen als voet- en fietsweg en ontsluit de tuinen van de woningen.

Het overgrote deel van het terrein blijft autovrij en wordt groen ingevuld. Parkeren gebeurt gegroepeerd in de nabijheid van de woningen in een bovengrondse parkeerhaven.  De groene ruimte tussen de woningen en de appartementen neemt het karakter van een woonerf aan.

Zowel de woningen als de appartementen zijn prefab houtskelet-constructies en worden afgewerkt met een gevelsteen. Enkel de winkelruimte en de doorrit onder het gebouw vormen een betonskelet, een soort "tafel" als start voor de bovenliggende houten structuur.

Voor de ontwikkeling van dit project bracht de gemeente Olen de eigenaars van het terrein en de huidige woningen in contact met Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo).

Vlabo schreef een wedstrijd uit voor het ontwerpen van koopwoningen. Een team van aannemer en architect werd geselecteerd door een jury van deskundigen. Bij de selectie werd rekening gehouden met de kwaliteit, architectuur, de betaalbaarheid, en de duurzaamheid van het ontwerp.

Het winnende project is een ontwerp van Ingenieur-Architect Rob Mols uit Leuven en GV2 uit Mechelen zorgt ervoor dat de bouwwerken in goede banen worden geleid.

Wie graag meer wil weten over dit project is van harte welkom op de info-dag op zondag 18 oktober van 16u tot 18u, Dorp 29-30, Olen (naast CM, Christelijke Mutualiteit)

http://www.residentiedrieshof.be/  Voor meer info over de werking van Vlabo www.vlaanderenbouwt.be