Talentenschool Turnhout pakt dit schooljaar uit met een uniek project: 'Talent in Beeld'. De school vroeg gastblogster Katya Verstraelen om een schooljaar lang vijf leerlingen te volgen en een reeks portretten te schrijven. Bijhorende foto's worden gemaakt door leerlingen uit de richting Multimedia.

'Onze school maken we samen met onze leerlingen. Stuk voor stuk jonge mensen met een schat aan talenten. We willen hen dit jaar extra in de kijker zetten. Hun evolutie, maar ook zaken waar ze tegenaan lopen onder de aandacht brengen', vertelt Wesley Wouters, directeur van Talentenschool Turnhout.

De leerlingen die deel uitmaken van 'Talent in Beeld' zijn Dior, Zitta, Brent, Joris en Sophia. Unieke leerlingen met unieke, uiteenlopende talenten. De school koos bewust voor een mix van leerlingen uit campus Boomgaard en campus Zenit.

'Via de portretten van deze vijf leerlingen krijgen lezers een inkijk in onze school. Niet op de traditionele manier, maar echt vanbinnen uit. We laten hen vertellen hoe zij onze school ervaren en hoe ze zich daarbij voelen. Op die manier willen we onze school tastbaar en voelbaar maken voor toekomstige ouders en leerlingen', gaat Wesley Wouters verder.

De geschreven portretten zijn van de hand van Katya Verstraelen, de foto's worden gemaakt door leerlingen van de richting Multimedia. Een bewuste keuze, waarbij de school nog meer het talent van haar eigen leerlingen in de kijker wil zetten.

Talentenschool Turnhout kende vorig schooljaar een sterke groei. Als school trachten we dan ook het verschil te maken door persoonlijk, eigentijds en talentontwikkelend onderwijs te bieden in Turnhout, waarbij elke leerling kan en mag groeien naar zijn of haar beste ik.

Praktisch: week van 6 tot 10 november 2017 (hierna volgen nog 5 reeksen portretten)

Locatie: Campus Boomgaard, Boomgaardstraat 56, 2300 Turnhout

Campus Zenit, de Merodelei 220, 2300 Turnhout

Locatie blog: https://www.talentenschoolturnhout.be/blog/

Voor meer info:

Wesley Wouters, directeur, Campus Boomgaard, 0497/234104, wesley.wouters@talentenschoolturnhout.be

Talentenschool Turnhout is een verzamelnaam van Campus Boomgaard en Campus Zenit. Leerlingen starten op Campus Boomgaard waar ze in de eerste graad in keuzemodules hun talenten kunnen ontdekken. Hierna kiezen ze voor een richting die hen voorbereidt op hoger onderwijs of universiteit of voor een praktische opleiding. Op Campus Boomgaard vind je alle sociale en economische richtingen. Op Campus Zenit vind je alle technische en grafische richtingen. Hotelschool Turnhout situeert zich op Campus Boomgaard en leidt leerlingen op voor een culinaire carrière.