Donderdag 23 augustus speelt de Herentalse stadsbeiaardier Koen Van Assche op een mobiele beiaard te samen met Pulse Percussion Trio. Dit gratis concert vindt plaats om 20.30 uur op het binnenplein van cc 't Schaliken (bij regenweer in de foyer).

50 klokken, twee marimba's, een vibrafoon, drums, een hele verzameling trommels en andere percussie-instrumenten ... Cc 't Schaliken zal behoorlijk gevuld zijn tijdens dit samenspelconcert.

Koen Van Assche studeerde vanaf zijn 14de aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen, waar hij in 1986 het einddiploma behaalde. Hij is stadsbeiaardier van Herentals, Leuven en Turnhout en is een veelvuldig gevraagde beiaardier in de Europese beiaardlanden en in de Verenigde Staten. Hij won verschillende prijzen tijdens internationale beiaardwedstrijden en heeft reeds 6 CD's uitgegeven. Hij is docent beiaardspel aan verschillende Academies voor Muziek en Woord (Ninove, Borgerhout en Lier) en is tevens vice-president van de Beiaard Wereld Federatie.

Pulse Percussion Trio staat garant voor muzikaal spektakel van hoog niveau. De professionele slagwerkers, Tim Ouderits (°Westerlo), Evert Van Eynde (°Laakdal) en Tom Ouderits (°Westerlo), dompelen hun toeschouwers onder in een unieke wereld van melodie en ritme, spanning en rust.

Niet voor niets wonnen ze dan ook een aantal publieksprijzen op gerenommeerde wedstrijden en speelden ze op diverse locaties, waaronder het Festival van Vlaanderen in Gent. Tim en Tom Ouderits zijn ook gepassioneerde leerkrachten aan de muziekacademies van Geel, Mol en Londerzeel.


WAAR EN WANNEER?
Donderdag 23 augustus om 20.30 uur

Binnenplein cc 't Schaliken (bij regenweer in de foyer)

Mobiele beiaard | Koen Van Assche en Pulse Percussion Trio

Het concert is gratis.