Zondag kwamen zo'n 240 bekende Kempense gouden renners en ieder die de wielersport in z'n hart draagt, afgezakt naar de Maekelhoeve in Veerle. 

Ex-renners, vrienden van Suske Verhaegen, wisselden bij deze 8e reünie  nostalgische verhalen uit en emoties uit gouden tijden. Roland Liboton, Delcroix, Vanspringel, Verhaegen zelf. Ze waren er allemaal. Suske keek dat het goed was.

Rik Van Looy & Nini

'Wat het feest betreft is ook alles perfect verlopen', zegt Maurice De Sutter uit Herentals.  'Ons Miewies heeft peter Rik Van Looy en Nini vervangen om de gekende reden, en de mooie bloemen in ontvangst genomen, samen met de weduwe van JP Monseré.  Een mooi en emotioneel feest.'

Suske Verhaegen is 100% back

Suske Verhaegen, een van de bezielers van deze bijeenkomsten, was helemaal terug. Iets langer dan een jaar was hij out geweest. Na een val van een dak had hij lange tijd in coma gelegen.

'Ik ben zo blij dat al m'n vrienden er vandaag bij waren', lacht Suske Verhaegen.  'Dat doet wat met een mens.  De Kempen had in de tijd toch heel wat talent in de wielersport, en vandaag ook nog. Dat zegt toch iets.  Doe de groeten aan Rik Van Looy en z'n lieve echtgenote Nini.  Het allerbeste.

Deze week wordt het Kempisch Wielermuseum verder verhuisd naar ZEB Bouwel.  Ik kijk uit naar de opening volgende maandag.  Bedankt iedereen,' besluit een heel blije en fiere Suske Verhaegen.

'Volgend jaar is het de 9e keer dat we bijeen zullen komen met de ex-renners. Dan mag het zeker ietske groter zijn. Ik droom al stiekem van de 10e editie in 2020. Dan zou ik echt wel graag héél de Belgische wielerwereld hier samen krijgen. Dat moet gewoon lukken. Ik ben terug op de wereld gekomen voor iets. Ik wil mensen zien genieten en op dagen zoals deze gebeurt dat.'

Foto's Mon Westelaar /Nnieuws.