Vliegclub APCK Oostmalle organiseert op 20 en 21 augustus een unieke Fly-In.   De bezoekers hebben de kans om de vele vliegtuigen in een prachtig groen kader te bekijken, en vaak heel dicht bij de actie. Het is makkelijk om een praatje te maken met de piloten of crews, heerlijk te kuieren langs de vele standjes en natuurlijk te genieten van een heerlijke versnapering of een drankje bij een van de vele drankstanden.

De APCK Fly-in is echter geen airshow. Er is geen programma waarin je displays ziet of acrobatische voorstellingen.

Wel kan je er deze beauties bewonderen :

Boomerang (confirmed)
T28 (confirmed)
Sea Fury (confirmed if airworthy)
PC7 (confirmed)
Mustang P51
Re-enactors en much more.

Openingsuren

Het vliegveld van Malle is open voor het publiek op zaterdag 20 en zondag 21 augustus tussen 09.00u en 20.00.  Toegang is  GRATIS.

Bezoekers die te voet zijn of per fiets hebben toegang tot het vliegveld via de hoofdingang van de vliegclub. Alle andere bezoekers dienen de pijlen te volgen die hen tot aan de grote autoparking achteraan het vliegveld brengt. Vanaf daar kan u makkelijk naar alle activiteiten wandelen terwijl u geniet van méér dan 1.500 meter 'flightline' en vliegtuigen.

Genieten van vliegtuigen

Om alle bezoekers extra te verwennen zijn erg grote wandelzones voorzien op het vliegveld. Je vind ze langsheen de lange taxibaan ( dichtbij de vliegtuigen ) en er is een ruime plaats voor de tarmacs bij het clubhuis. Blijft u aub binnen deze wandelzones, er zal veel gelegenheid zijn om de vliegtuigen van zeer dichtbij mee te maken. Vergeet ook zeker niet dat het vliegveld gelegen is binnen een beschermd natuurgebied met een rijke fauna en flora.

Programma

Een zeer populaire attractive gedurende die lange weekend zijn de historische re enactors. Op veler verzoek verwelkomen ze opnieuw de erg levendige organisatie Spearhead met hun zeer getrouwe Wereldoorlog II voertuigen en soldaten.

Vlieg mee

Wat is het grootste plezier dat je kan beleven op een luchtvaartevenement... vliegen natuurlijk. Traditioneel kan u een vluchtje maken met een clubtoestel van APCK of een luchtdoop in de helikopter.

De club is gevestigd op het reserve NATO vliegveld van Oostmalle-Zoersel en dit al meer dan 40 jaar. Naast de klassieke vliegsport bieden wij ook onderdak aan een zweefclub (KAZM) en een club voor zelfbouwers (FAA-VAV).

Beelden APCK - youtube editie 2015.