U bent hier

Unieke openluchttentoonstelling Kempen in beeld

Kempen regio | Mol
01.04.2021 - 18.04u
Door: Mark Jaspers

Wandelen en genieten van bijzondere foto's van de mooie Kempen gemaakt door Kempenaren.

Deze unieke fototentoonstelling in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark is de kers op de taart van de fotowedstrijd 'Kempen in beeld' van IOK en IOK Afvalbeheer. 495 Kempense fotografen stuurden 1.845 foto's in.

Beelden die een blijvend en mooi overzicht geven van de Kempen in al haar aspecten. De openluchttentoonstelling loopt van 1 april tot 30 september 2021.

Mooi beeld van alle aspecten van de Kempen

In september 2019 lanceerde IOK en IOK Afvalbeheer de fotowedstrijd 'Kempen in beeld' met als opdracht om de Kempen in al haar aspecten te fotograferen: mensen, architectuur, landschappen, flora en fauna, evenementen, dorps- en stadskernen.

Maar ook foto's met als thema 'wonen en werken in de Kempen' werden toegelaten. Door de coronacrisis werd de wedstrijdperiode verlengd. De foto's geven dan ook een mooi beeld van alle aspecten van de Kempen en haar inwoners in alle seizoenen.

Voor de externe jury was het geen gemakkelijke taak om 16 winnaars te selecteren. Niet alleen van de winnaars maar van iedere deelnemende fotograaf wordt een foto getoond op de openluchttentoonstelling in het Prinsenpark. Op de fotokubussen, verspreid over het Prinsenpark kan je 495 foto's van de Kempen bewonderen.

Jan De Haes, gedeputeerde voor milieu, natuur, recreatie- en groendomeinen
"De camera's van deze topfotografen brengen de Kempen in beeld met wonderlijke foto's. Het Prinsenpark is een uitstekende locatie daarvoor. Onze recreatie- en groendomeinen zijn steeds in beweging.

Na een lang traject met verschillende aannemers zijn we verheugd met het nieuwe dienstgebouw in het Prinsenpark, gelegen aan een mooi plein van waaruit er verschillende wandelingen starten. Zo kan je niet alleen door ogen van de lens maar ook met eigen ogen eens een stukje Kempen verkennen"

Coronaproof genieten van prachtige foto's

Al wandelend in deze groene oase van het Provinciaal Groendomein Prinsenpark kan je met het hele gezin de fototentoonstelling 'Kempen in beeld' ontdekken. Op het parcours van de groene wandeling (4 km) en aan de inkom staan in totaal 9 fotokubussen opgesteld.

Kinderen kunnen deelnemen aan een fotozoektocht en voor de andere bezoekers is er een selfiewedstrijd. Iedereen maakt kans op prachtige, Kempense prijzen zoals een weekend in een blokhut op het Zilvermeer, tickets voor Bobbejaanland, kajaktochten ... . Iedere maand trekt een onschuldige hand 2 winnaars.

Johan Leysen, voorzitter IOK en IOK Afvalbeheer
"Wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met het Provinciaal Groendomein Prinsenpark. Dit biedt een unieke kans om massaal veel bezoekers te laten kennis maken met onze mooie streek en het fototalent van de Kempenaren."

Openluchttentoonstelling Kempen in beeld - Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5 in 2470 Retie - 1 april – 30 september 2021

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto