Oud-studenten Wim Ruys en Luc Van Campenhout  die afstudeerden in de rethorica (laatste jaar) van 1965 van het Sint-Jozefscollege Herentals, organiseerden recent een fijne reünie vol nostalgie in De Zalm.

'Waarom niet na 50 jaar en wel na 52?', mijmert André Van Lommel oud-student.  'Wel, het idee ontstond ongeveer een 18 maand geleden. Dus te laat om het nog te kunnen na 50 jaar.

Na 52 jaar, dit jaar dus zijn alle mannen ook 70 jaar oud geworden.

We waren met 42 studenten in die rethorica. Er waren op de bijeenkomst 19 oud-studenten aanwezig. Het was een huzarenstukje om iedereen terug te vinden. Maar het is gelukt.

We hebben de meesten gedurenden 52 jaar niet meer gezien, omdat het de eerste maal is dat de reünie wordt gedaan. Er zijn ondertussen ook al 5 mensen van deze lichting overleden.

De reünie kaderde in het elkaar weer zien en afhankelijk wat er uit de bus kwam, gaan we opnieuw samenkomen, maar dan met de partner en misschien wel met een etentje', besluiten André Van Lommel en de rethorica 1965-vrienden.

Op de foto van links naar rechts : Luc Van Campenhout, Herman De Bruyn, André Van der Donck, Emiel Wouters, Paul Benijts, André Van Lommel, Johan Draulans, Erik Vercammen, Jean Van der Veken, Karel Peeters, Jo Beirinckx, Wim Beirinckx, Eddy Beutels, Eddy Vleugels, Herman Wijns, Jef 't Seyen, Wim Ruys.

Foto Johan Temmerman/ NNieuws.