HYC gaat vanavond vrijdag om 20.30u het eerste duel van de best of five-serie afwerken tegen UNIS Flyers Heerenveen in Thialf Heerenveen.

Volg de match op de LIVE stream hier.

Update 22.55u  : UNIS Flyers Heerenveen wint op penalty shots : 2-1
(PS). 

Game 2 : zondag 24 maart om 20u volgt  ERA Renomar HYC - UNIS Flyers Heerenveen - live stream productie Kurt Vermylen / foto's Kurt Tops.

UNIS Flyers Heerenveen wint op penalty shots

Pas in de 9e ronde van de penaltyshots viel de beslissing. HYC stuurde voor de 5e keer Kyle Brothers het ijs op. De 25-jarige Canadees had drie van zijn eerste vier pogingen geconverteerd, maar werd voor de tweede keer gestopt door Sjoerd Idzenga.

Daarna zette Ronald Wurm het feest op de tribunes in gang door zijn derde binnen te schieten. Drie keer mikte hij van dichtbij raak door gebruik te maken van de ruimte die Kevin van Looveren open hield.

Daarmee kwam een einde aan een wedstrijd die weer bijzonder spannend was. De minst gepasseerde defensie tegen de meest scorende ploeg van de Beneliga. De nummers één en twee van de reguliere competitie. De twee eerdere wedstrijden tussen de teams eindigden in overtime, vanavond gingen de teams nog een stapje verder en waren dus penaltyshots nodig om uitkomst te bieden.

Game 3 : woensdag 27 maart om 20:00 uur: UNIS Flyers – Era Renomar HYC Herentals - indien nodig

Game 4 : datum en tijdstip volgt :Era Renomar HYC Herentals – UNIS Flyers

Game 5 : zondag 31 maart om 20:00 uur: UNIS Flyers – Era Renomar HYC Herentals.