Herentals won de uitwedstrijd in het Friese Heerenveen, waardoor de ploeg naar de 2e plaats op de ranglijst klimt. Flyers begon de wedstrijd met Sjoerd Idzenga als starter en liep na 7 minuten tegen 2 straffen op. Met twee man meer op het ijs sloeg verdediger Trevor Hunt zijn slag voor het openingsdoelpunt.

Voor meer dan 1.000 toeschouwers was het Nick Prockow die zijn ploeg in de tweede periode verder op sleeptouw nam. De goaltjesdief klikt goed met lijngenoot Tyler Melancon en wist met twee goals op rij de score op te voeren naar 0-3.

Flyers drong in de slotperiode wel aan, maar stuitte veelal op de prima keepende Keaton Hartigan of zag combinaties niet leiden tot kansen. Josh Prudden gaf het publiek nog wat hoop, maar een handige goal van Emiel Goris zorgde ervoor dat Herentals al binnen enkele minuten de marge herstelde.

In de slotfase trof Prudden voor de tweede keer doel, maar verder dan 2-4 kwam Heerenveen niet meer. HYC heeft daarmee beide wedstrijden in de bekercompetitie gewonnen van Flyers.

Herentals ontvangt vanavond in eigen stadion Dolphin Eindhoven. Je kan LIVE kijken langs hier. Productie Kurt Vermylen.  J. Meijsen-IJS - foto's archief K. Tops/ HYC.