UNIZO leeft mee met de personeelsleden en KMO-toeleveranciers. De paar doorstarts die het bedrijf maakte, waren spijtig genoeg niet voldoende.  De Belgische grafische en communicatienijverheid telt 1.285 werkgevers en 2.770 zelfstandige ondernemers. Samen zijn dat zo'n 3.371 bedrijven. In 2009 werden er 14.699 arbeidsplaatsen geteld, zonder te spreken van de belangrijke indirecte tewerkstelling die de sector genereert.

De grafische en communicatienijverheid is zowel een sterke arbeids- als kapitaalintensieve sector. Globaal wordt een omzet gerealiseerd van ruim 3,3 miljard EUR. Meer dan een derde van de Belgische productie gaat de landsgrenzen over. En dit deel groeit aanzienlijk.

UNIZO wil ook voor deze sector inzetten op het nieuw industrieel beleid. UNIZO bepleit een algemene loonlastenverlaging van 5 procent ofwel ruim 7 miljard, goed voor ruim 80.000 jobs. Daarnaast benadrukt de ondernemersorganisatie dat ook de wet van 1996 ter bevordering van de werkgelegenheid en competitiviteit moet worden aangepast om verdere loonontsporing te vermijden.

Andere ondernemers uit de grafische sector die in moeilijkheden zitten, zal UNIZO verder opvangen via ondernemershorizon.