Zaterdag is het weer zover. Voor de 26e keer bedanken de Kempense handelaars hun klanten voor hun vertrouwen. Met het ‘Lekker dichtbij’ krijgt de Dag van de Klant een ecologisch en duurzaam tintje: je hoeft geen kilometers te rijden voor je inkopen; gewoon de straat oversteken om naar de winkel te gaan is een logische keuze. Kristof Thijssens van UNIZO-Kempen: "Enerzijds bedanken de handelaars de klanten, anderzijds wil UNIZO aandacht vestigen op de maatschappelijke en economische rol die ondernemers vervullen: mensen die mekaar ontmoeten, gezelligheid, vakmanschap, lokale tewerkstelling, een persoonlijke dienstverlening... Dat is de kracht van de  lokale ondernemer."

In elke gemeente in de Kempen doen handelaars mee aan dit evenement. In elke winkel krijgen klanten een speciale attentie! In enkele gemeenten en steden voorzien de lokale UNIZO-ondernemersverenigingen nog een extraatje.

Hierbij een overzicht:

In Arendonk kan je AHA-bonnen winnen met behulp van een sjoelbak. Voor de kinderen is er een springkasteel, een steltenloper en grimeur.

In Geel maak je kans op cadeaubonnen; speciaal voor Dag Van De Klant is er een speciaal UNIZO-koekje ontwikkeld.

In Herselt is er de Week Van De Klant: gedurende een volle week kan men lotjes verzamelen. De winnaars krijgen zaterdag een scootertocht aangeboden!

In Hoogstraten vult met het thema in met lokale lekkernijen. Ter gelegenheid van het ambassadeurschap van Vlaanderen Lekkerland wordt in samenwerking met de veiling een heerlijke confituur gelanceerd op basis van kiwi en bessen! Authentieke koffie wordt voor klanten aangeboden in een unieke espressobar en de producten van het Chocoladehuis (houder HIB-label) worden ook ter degustatie aangeboden voor de klanten van de Hoogstraatse winkels. Er is een winkelkarwedstrijd waarbij de volledige inhoud gewonnen kan worden. Tevens is er kinderanimatie voorzien. Nationaal voorzitter Flor Joosen brengt vanaf 11u een bezoekje aan de Hoogstraatse handelaars.

In Hulshout wordt er een ondernemersontbijt georganiseerd. Alvorens aan deze drukke dag te beginnen, kunnen ondernemers komen ontbijten bij UNIZO-Hulshout.

In Mol wordt Dag Van De Klant een feest met smoutebollen. Ook zijn er cadeaubonnen te winnen.

In Turnhout gaat er speciale aandacht naar de kinderen. Er zal een leuke sfeer zijn door het springkasteel, gezonde fruitworkshops, originele glittertattoo’s… Aan de klanten wordt een drankje aangeboden en cuberdons. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, wordt voor de ondernemers een afterworkdrink georganiseerd.