UNIZO-Mol heeft een traditie terug opgerakeld: de uitreiking van de Molse Kei. De Molse Kei is een erkenning voor een Mols bedrijf dat een duidelijke meerwaarde betekent voor de gemeente. Dit jaar werd FJA-Oeyen verkozen tot Molse Kei.

Uit een lijst van deze 5 genomineerden konden de leden van UNIZO-Mol kiezen. Deze genomineerden wisten elk op hun manier Mol op de kaart te zetten.

- Hummingbird Bar

- Balo

- Kempense Golf Club

- FJA-Oeyen Mol

- Galaxy studios

Jimmy Janssens, voorzitter UNIZO-Mol: "Het was een echte nek-aan-nek-race, maar uiteindelijk haalde FJA-Oeyen Mol de meeste stemmen binnen, een verdiende beloning voor hun doorgedreven klemtoon op kwaliteit in een nichemarkt. De familie Oeyen hanteert een duidelijke langetermijnsstrategie, gericht op duurzaamheid. Vandaar dat dit familiebedrijf reeds aan de vierde generatie is."

FJA-Oeyen Mol vervaardigt op ambachtelijke wijze donsdekens van topkwaliteit. Een echt kwaliteitsdonsdeken is dan ook een investering voor het leven. Het maatwerk in eigen atelier biedt een extra voordeel: de donsdekens kunnen gemaakt worden in eender welke afmeting die men verkiest, zo dik of dun gevuld worden als men wenst én ... het dons kan altijd gerecupereerd worden om een nieuw donsdeken te maken als men dit later liever groter, kleiner of toch dikker gevuld ziet.

FJA-Oeyen Mol kreeg eerder dit jaar ook al een erkenning met het UNIZO Handmade In Belgium-Label, dat ambachtelijke bedrijven in de kijker zet.